ProgramajánlóSzabadidő

Kényszerpihenő: elmarad az idei Rockmaraton Fesztivál

Liszkai Attila

A Rockmaraton Fesztivál stábja közleményben tudatta, hogy visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten. A tervek szerint a fesztivált csak 2021 nyarán rendezik meg – írja a dunaujvaros.com.

A kormány bejelentése szerint a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást 2020. augusztus 15-ig tartani fog. A fesztivál szervezői a 30. jubileumi Rockmaraton fesztivált egy évvel elhalasztják, és 2021. július 5-10. között rendezzik meg a jól megszokott és megszeretett helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Közleményük szerint az idei program nagy részét megpróbálják átszervezni, természetesen az összes hazai bandára számítanak, de a 34 nemzetközi fellépő közül lehetnek majd olyanok, akik a turnéjuk módosítása miatt kikerülnek.

A fesztiválra idén február végéig rekordmennyiségben, több ezren vásároltak jegyet a rendezvényre, a szervezők pedig a befolyt összeg 80 százalékát előlegként tovább is utalták a zenekaroknak és a beszállítóknak. A fesztiválszervezéssel járó, el nem halasztható éves költségek (irodabérlet, könyvelési díj, járulékok, hirdetések) miatt közel 15 milliós veszteséget szenvedek.

Minden megvásárolt jegy automatikusan érvényes a jövő évre. Azok számára, akik bizonytalanok, vagy a nehéz helyzetben szükségük van minden forintra, 2020. május 15 – december 15. között a szervezők biztosítják, hogy bármikor visszaválthassák a jegyüket a TIXA külön erre a célra fejlesztett felületén.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB