ÉletmódGasztro

Kezdődik a Mórahalmi Nyár programsorozata

Az Ismerős arcok koncertjével pénteken elkezdődik a Mórahalmi Nyár programsorozata, a homokháti kisvárosba az elkövetkező hónapokban 175 ezer vendéget várnak.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a rendezvényeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, Mórahalom élményeket, színes és változatos kulturális programokat kínál az ideérkezőknek.

A nyitókoncertet a Kecskeméti Katona József Színház június 30-i vendégjátéka követi a Futó-Dobó Lovasközpontban. A Tiéd a világ című szabadtéri előadáson a legendás Illés együttes dalai csendülnek föl. Július első hétvégéjén fúvószenekari találkozónak ad otthont Mórahalom, az ezer férőhelyes fedett lovardában pedig Boban Markovics és zenekara koncertezik.

A Homokháti Sokadalom és a Dél-alföldi Rétesfesztivál állandó eleme a kisváros rendezvénykínálatának, melyen koncertek, gyermek- és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Július közepén a Somnakaj című roma musical szerepel a műsoron, olyan népszerű művészek közreműködésével mint Szakcsi Lakatos Béla, Falusi Mariann, Oláh Gergő vagy Papadimitriu Athina.

Mórahalmon 2015-ben indult el a Patkó Lovas Színház programja. A Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve létrehozott produkciókat az első esztendőben három-, tavaly már 12 ezren látták. Az idei első előadás a Ruzsa Sándor, az alföldi betyár című darab ősbemutatója lesz július 23-án, a rockot és a népzenét ötvöző produkció mellett szerepel a műsoron a Hófehér és a hét törpe, a Mágnás Miska, az István, a király és a Csárdáskirálynő.

Augusztus elején Demjén Ferenc lép színpadra a kisvárosban, majd néhány hétre rá a Homokháti Búcsúra invitálják a vendégeket.

 

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés