IT - Tech

Kipróbáltuk, ajánljuk! Logótesztelés a Logo Rank-kel

A Logo Rank egy olyan program/weboldal, ahová feltölthetünk egy-egy (pl. saját készítésű) logót, amit a szoftver bizonyos szempontok szerint egy-egy százas skálán értékel, illetve összességében is ad rá maximum száz pontot.

E sorok írója az általunk már korábban ajánlott Kreanod kreatív pályázati oldalon – az általunk már szintén ajánlott Inkscape vektorgrafikai programmal már némileg megismerkedve, és logótervezési alaptudását hasznosítva – találkozott a Logo Rank megemlítésével, amikor is az egyik logótervezési pályázati kiírásban kitétel volt, hogy a pályázók teszteljék le logótervüket a Logo Rank-kel és a pályázatukhoz mellékeljék az eredményt.

Első lépésként a vizsgálandó logót/logótervet fel kell töltenünk a Logo Rank weboldalára, ahol másodperceken belül megkapjuk az eredményt, hogy pl. egyediség, kontúr illetve színkontraszt tekintetében „mennyit ér” a vizsgált logó. E szempontok alapján kapott pontszámok átlaga lesz az a pont, amely összességében mutatja meg logónk értékét.

Kezdő logótervezőként ez nagy segítség lehet a számunkra, mert így legalább látjuk, hogy mely területeken kell még „csiszolni” a logótervünkön. Azonban ne legyenek illúzióink: a Logo Rank csak egy program, amely csak pár szempont szerint vizsgálja a feltöltött logót, így fordulhat elő, hogy egy-két sikeres nagyvállalat logóját is megvizsgáltatva a Logo Rank-kel néha egészen alacsony pontszámot kapunk, illetve, hogy az ajánló írójának egyik – kifejezetten „fapados” – logótervét a program viszonylag magasra értékelte…

 


Összességében a Logo Rank-ről:

Előnyök:

– ingyenes,

– gyors,

– könnyű a kezelése,

– segít, hogy tisztábban lássuk a vizsgált logó előnyeit, hátrányait,

részrehajlás nélkül, néhány objektív szempont alapján pontoz.

Hátrányok:

– kizárólag az előre meghatározott szempontok alapján pontoz, semmilyen más szempontot nem vesz figyelembe,

– nem tud magyarul.

Dávid Attila

 

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés