IT - Tech

Kipróbáltuk, ajánljuk! Programnyelv-tanulás a Pythonidomárral

A Pythonidomár weboldalon a Python programnyelv alapjaival ismerkedhetünk meg magyarul – játékosan, viccesen, és ami nem mellékes: ingyen.

Korábban ajánlottunk már olyan weboldalakat (pl. SoloLearn, Codecademy), ahol programozást/kódolást tanulhatunk/gyakorolhatunk – angol nyelven. A most ajánlandó Pythonidomár azonban teljesen magyar nyelvű, használatához semmiféle idegennyelv-tudás nem szükséges.

Az oldal teljesen a nulláról kezdi oktatni a Python-nyelvet az érdeklődőknek (de, hogy pontosan milyen szintig juttat el, azt nem tudom megmondani, mert még én sem értem teljesen végig a Pythonidomár – eddig – negyvenvalahány leckéjén).

A falatnyi leckék azonos módon épülnek fel: mindegyikhez tartozik egy rövid szöveges leírás, ami kiegészül egy-két rövid (két-három perces) vidám hangvételű videóval. A leckéket mindig pár feladat követi, amelyeknek azonban – ha nem tudnánk megoldani – a megoldását is megadja a Pythonidomár, de kéri, hogy elsőre mindig saját kútfőből próbáljuk megoldani a feladatokat.


Összességében a Pythonidomárról:

Előnyök:

– rövid, könnyen megérthető, vidám hangvételű leckék,

– magyar nyelven tanít,

– ingyenes.

Hátrányok:

csak egyetlen programnyelvet (a Python-t) oktat,

az oldal még nincs teljesen kész, de folyamatosan kerülnek fel rá új Python-tananyagok.

 

Dávid Attila

 

 

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés