Tél
TurizmusUtazóna

Kirándulóhelyek országszerte, amiket télen is érdemes felkeresni

Utazni nem csak nyáron érdemes, hiszen a téli időszak is rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha kellemes időtöltést keresünk és közben gyönyörű tájakat szeretnénk látni, akkor nem feltétlenül kell felhúznunk a világjáró bakancsunkat, elég, ha szemügyre vesszük hazánk kínálatát. Magyarország rendkívül gazdag természeti látnivalókban, melyek sok esetben nemzetközileg is elismert értéket képviselnek.

A Mátra vadregényes tája friss hegyi levegővel, gyönyörű panorámával és sok kis hangulatos faluval vár minket. Ha erre járunk, akkor érdemes felkeresni Mátraszentistvánt is, ugyanis itt található hazánk egyik legnépszerűbb síközpontja, ahol a szezon egészen március végéig tart.

A Balatoni régió egyik gyöngyszeme Tapolca, ami nem csak nyáron kínál minőségi kikapcsolódást, ugyanis a város alatt található barlangrendszer egész évben nyitva áll. Egy alapos felfedező túra után az egyik helyi wellness-hotel nyújthat számunkra testi-lelki felüdülést.

Ha a Déli régióban járunk, akkor mindenképp érdemes meglátogatnunk a Mecsek hegység lábánál elterülő települést, Kővágószőlőst. Innen ugyanis számos népszerű túraútvonal indul, többek között a Jakab-hegyre is.

A Visegrádi hegység legmagasabb pontja Dobogókő, ami szintén egész évben kedvelt kirándulóhely. Népszerűségét annak a hiedelemnek köszönheti, hogy itt hallható a Föld szívdobogása. A kirándulás ideje alatt kipróbálhatunk egy új szállásformát is, ugyanis lehetőség van rá, hogy jurtákban aludjunk.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés