Költöztetés vidéken: hogyan válasszak partnert? | Pannonmagazin
HírExtra

Költöztetés vidéken: hogyan válasszak partnert?

Bár a fővárosban van a legtöbb cég, a költöztetés vidéken is virágzik. Az utóbbi években nagyon felpörgött a lakáspiac, részben az állami támogatásoknak is köszönhetően. Sokan költöztek ki akár a fővárosból vidékre, főleg az agglomerációba. De milyen lehetőségeink vannak ilyenkor? Hogyan tudunk megbízható partnert választani? Ebben segítünk ezzel a cikkel.

Olcsó húsnak híg a leve. Ha a költöztetés vidéken van, akkor is!

Számos olyan hirdetéssel találkozhatunk, melyek azzal próbálják becsalogatni a megrendelőket, hogy ők a legolcsóbbak. De valóban jó dolog ez? Persze mindenki szeretné, ha nem kerülne egy vagyonba. De fontos az is, hogy ne legyenek rejtett költségek, és egy profi gárda kezébe adjuk a vagyontárgyainkat.

A költöztetés vidéken is vonzza a hiénákat. Ők azok, akik mindent megígérnek, és végül semmit sem tartanak be, sőt átverik a megbízóikat. Jellemző rájuk, hogy nem mondanak konkrétumokat, de mindent megoldanak állításuk szerint, és persze mindezt olcsón. Aztán jön a hidegzuhany, amikor a felpakolt bútorok mellett közlik, hogy csak akkor kezdik meg a lepakolást, ha fizetünk. És nem az eredeti összeget, amiben szóban megállapodtunk, hanem annak a tripláját. Na az ilyenektől próbáljunk majd minél nagyobb távolságot tartani!

Mindennek legyen írásos nyoma!

Ha egy cég nem hajlandó írásban árajánlatot küldeni, akkor azt messziről kerüljük el! Ez ugyanis az átverések melegágya. Ha nincs meg írásban a megbeszélt ár, akkor nem tudunk később sem mire hivatkozni, ha bármi miatt magasabb összeget szeretnének kérni tőlünk.

És ezt tudja a másik fél is. Épp ezért van az, hogy aki csak le szeretne minket húzni, az nem ad írásos ajánlatot, de aki komoly partner, az mindig. Fontos, hogy már az árajánlatot is írásban kapjuk meg. Ha nem így van, akkor is kérjük, küldjék el e-mailben. Ha nem küldik el, akkor keressünk másik, megbízható szolgáltatót.

Fontos a kommunikáció

Amikor találunk egy potenciális partnert, akkor mindenképp nézzük meg, hogy milyen elérhetőségei vannak. Írásban és telefonon is elérhetőek? Vagy csak egy kapcsolati űrlap van a honlapjukon?

Ez utóbbi nem jó. Gondoljunk csak bele, hogy mi van akkor, ha bármi történik, és változik valami, akkor mit fogunk csinálni? Felmegyünk a honlapjukra és kitöltjük az űrlapot? Majd várunk, hátha valaki épp akkor ellenőrzi a beérkező üzeneteket? Ez nem így működik! Mindenképp legyen aktív, élő telefonos elérhetőségük!

De az sem mindegy, hogy ott mit és hogyan mondanak nekünk. Ha mindent megígérnek, de inkább csak leráznak, akkor az legyen gyanús! Ha viszont segítőkészek és kedvesek, valóban meg akarják oldani a problémánkat, akkor valószínűleg jó helyen keresgélünk.

Felelősségvállalás

Már az jó jel, ha állandó brigáddal és sok megbízással dolgozik egy cég. De annál nincs is jobb, mintha az ÁSZF-be rögzítve van, hogy a hibáikért felelősséget vállalnak. Ez nem azt jelenti, hogy hibázni szoktak, sőt! Ez azt jelenti, hogy felelősségteljesen végzik a munkájukat.

Ha ezek rendben vannak egy cégnél, akkor vidéken is gondtalan lesz a költöztetés.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB