Korszerű fogbeültetés szóló implantátumokkal | Pannonmagazin
Egészség

Korszerű fogbeültetés szóló implantátumokkal

Akár egyetlen fog elvesztése is komoly következményeket von maga után, emellett hatással van az önbizalomra is. Ilyen esetben a legoptimálisabb megoldás a fogbeültetés, amely lehetővé teszi egy-egy fog pótlását. A fogászati eljárások bonyolultságát viszont döntően az íny és a csontszövet állapota szabja meg, emiatt érdemes minél előbb cselekedni!

Milyen esetekben javasoltak a szóló implantátumok? 

Bármennyire is szeretnénk minél tovább megőrizni fogainkat, sajnos előfordulhatnak olyan esetek, amelyekben indokolttá válik egy-egy fog eltávolítása. Manapság egyre több a lehetőség a modern fogászati beavatkozásokra, melyek visszaadhatják az egykori magabiztos mosolyunkat.

Amennyiben megoldható, ajánlott foghúzáskor azonnali fogbeültetést választani, a Halász Klinika szóló implantációs eljárása lehetővé teszi mindezt. Ez különösen akkor javasolt, ha csupán egy-egy fog hiányzik, ugyanakkor a több, egymás mellett lévő fog pótlása is megoldható, ilyenkor fogankénti implantáció történhet, amelyekre csavarozott koronát készítünk. A beavatkozás kivitelezhetősége nagyrészt azon múlik, hogy milyen az íny állapota, illetve a csontszövet is kellően ép-e ahhoz, hogy elvégezhető legyen a fogbeültetés. Ugyanis a fogeltávolítást követően az íny és a csont azonnal sorvadni kezd.

Mikor ajánlott elvégeztetni a fogbeültetést? 

Ha van rá mód akkor a foghúzással egy időben, amennyiben ez nem megoldható akkor a fogeltávolítás után 3 hónappal. Az azonnali beültetéssel megtartható a csont, és a természetes ínycsipkézettség is, amelynek jellegzetes külleme biztosítja, hogy a pótolt korona épp olyan mutatós legyen, mint az eredeti. A magabiztos mosoly ezáltal megőrizhető.

Van rá mód, sőt sok esetben előnyös, ha ideiglenes korona kerül a friss implantátumra, ezáltal  egyrészt nem kell fog nélkül feszengeni az átmeneti időszakban sem, és az implantátum által a csontra és ínyre ható kis mozgások (beszéd, evés) apró  stimulusai csökkentik a beültetés utáni minden esetben kialakuló változó nagyságú, csontfelszívódást.

Sajnos előfordulnak olyan esetek is, amikor a csontszövet már súlyos mértékben visszahúzódott, elsorvadt, ezt csontpótlásos beavatkozással próbálják meg helyreállítani, amely egy komplexebb, többlépcsős folyamat. Nem mindig oldható meg a csontszövet visszaépítése, ilyenkor más megoldások jöhetnek számításba.

Modern implantációs beavatkozások

Napjainkban szerencsére van rá mód, hogy megőrizzük régi mosolyunkat. A technológiai fejlesztések lehetővé teszik, hogy egyre korszerűbb eljárásokkal, az eredeti fogakhoz hasonló, vagy még szebb szóló implantátumokkal pótoljuk elvesztett fogainkat. Ebben az esetben is, mint minden másban, fontos az idő szerepe. Az eredményes kezelésekhez megfelelő körülmények kellenek. A klinika specialistái mindenben segítenek, az íny aktuális állapotához mérten javasolnak eljárást. Forduljunk bátran a fogbeültetésben élenjáró szakemberekhez!

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB