Turizmus

Közeleg a nyár? Irány Pécs!

Pécs és a kikapcsolódás

Számtalan lehetőséget nyújt számunkra Pécs városa, ha a nyárra keresünk pár napra kikapcsolódási lehetőséget saját magunk és családunk részére. Ezen tényt számtalan idelátogató bizonyítja, legyen az üzletember, kutató, diák, a történelem, a művészetek, a kulturális programok kedvelője, vagy csak egy egyszerűen pihenni vágyó utazó.

Bárki számára érdekesek lehetnek az itt megtalálható múzeumok, a művészeti élet, a fesztiválok, az alkotó művészek akik Európa szerte ismertek. Útközben pedig többféle kikapcsolódási módot is találhatunk magunknak. Az internet idejében például könnyen lefoglalhatjuk a gyerekeket a kocsiban egy aranyos mesével, ahogy ha éppen az anyósülésen unatkozunk is találhatunk megfelelő kikapcsolódási formákat, így például akár játszhatunk vagy vagy elindulhatunk az élő sportfogadás világa felé is.

De merre mehetsz?

Ismertebb múzeumai közé tartozik a Pécsi Bazilika kincstára, a Janus Pannonius Múzeum, a Néprajzi Kiállítás, a Természettudományi Múzeum, a Csontváry Múzeum illetve a Modern Magyar Képtár I. és II. galériái is. Számtalan alkalom nyílik rá, hogy megízlelhessük Pécs híres gasztronómiáját és megkóstolhassuk a Mecsek híres borát a cirfandlit. Utcáin sétálva az idelátogatók elé tárul a róma kori elődváros máig fennmaradt nyomai. Több napos program várja az idelátogatókat amennyiben szeretnék felfedezni az itt megtalálható több mint 250 műemléket. Jellemző Pécsre, hogy egész évben kulturális programok várják a szórakozni vágyó embereket. Épp ezért nyáron szinte egymást érik fesztiválok, rendezvények.

Érdemes megtekinteni a város egyik legszebb látványosságát a pécsi Botanikus Kertet is, ha már erre járunk. Pécs egyértelműen a pihenés és a feltöltődés helye. Egyaránt kitűnő választás a kikapcsolódás ezen fajtáját kedvelőknek és a kisgyermekes családoknak is, hiszen a növényvilágon kívül mókusok, teknősök, madarak és sok más állatfaj is megtekinthető. A közel 4 hektáros terület több ezer növényfajt és közel 100 állatfajt foglal magába. A mediterrán hangulatról a bejárható útvonalakon kialakított teraszok gondoskodnak. A kihelyezett tábláknak köszönhetően egyes virágokat, növényeket könnyedén fel lehet ismerni  és számos információt lehet megtudni róluk. Akár több órás programot is biztosíthat az idelátogatóknak.

Szabadidős programok kicsiknek és nagyoknak
Pécs városa körül is számos szabadidős program várja az idelátogatókat. A Mecsek extrém Park a várostól mindössze néhány km-re helyezkedik el. Magyarországon az egyik olyan kalandpark amely fantasztikus erdei környezetben helyezkedik el. Egyedülálló kaland élményt biztosít mindenki számára. Az akár egész napos programot biztosító parkban számos lehetőség nyílik arra, hogy felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálják azt az elfoglaltságot amely képes szórakoztatni minden érdeklődőt. Több olyan akadálypálya is megtalálható itt ahol bővíthetjük a már meglévő tudásunkat az állat és növényvilágot illetően. Összeségben nem fog unatkozni senki aki ellátogat ide. A Mecseki Kisvasút is érdekes lehet mindenki számára akik kedvelik a természetet. Bár maga az útvonal amit bejár rövid, de ezt ellensúlyozza a tény, hogy több érdekes látnivaló mellet is elhalad amelyek újabb ötletet adhatnak egy következő kiránduláshoz. Például az állatkert meglátogatása ami feltétlen élmény lehet minden kisgyerek számára.

Szálláshelyek? Egyszerűen

Érdemes megemlíteni, hogy azok akik ellátogatnak Pécsre pihenni és kihasználni a város illetve környéke adta lehetőségeket, azok számára a szálláshelyek is igen nagy választékban érhetőek el. Természetesen akadnak hotelek, panziók amelyek más-más komfortérzettel várják a Pécsre látogatókat.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB