Kültérre vagy beltérre kerüljön a jakuzzi? | Pannonmagazin
Trend & Dizájn

Kültérre vagy beltérre kerüljön a jakuzzi?

Ma már kültéri és beltéri elhelyezésre is kaphatóak professzionális masszázsmedencék. Hogyan lehet eldönteni, hogy hol van a legjobb helye a szerkezetnek? A döntéshez néhány fontos szempontot mindenképpen figyelembe kell venni. Mutatjuk, hogy mire kell ügyelni a döntés során!

Hova kerüljön a jakuzzi? A döntés meghozatalakor figyelembe kell venni a méreteket, az áramforrásokat, valamint a vízvételi és leengedési lehetőségeket.

Első lépésként a beviteli helyett kell felmérni a hely kiválasztásakor

Beltéri masszázsmedence esetén elsősorban a beviteli helyet kell felmérni. Tehát nemcsak az fontos, hogy az adott helyiségben elfér-e a jakuzzi, hanem az is, hogy az oda vezető út során ne ütközzön akadályokba. Tehát kényelmesen bevihető legyen a kiválasztott helyre. Gondot okozhatnak például az alacsonyabb vagy keskenyebb ajtónyílások a szállítás során.

Kevesen gondolnak rá, pedig érdemes már a ház építése során elgondolkodni azon, hogy hova kerüljön a masszázsmedence. Erre azért érdemes sort keríteni, mert az építkezés során bontás nélkül, akár a tető felhelyezése előtt bekerülhet a házba a jakuzzi, így később nem kell vele bajlódni.

Fontos, hogy a kültéri medence ne kerüljön túl messzire a háztól

Akár beltérben, akár kültéren kap helyet a masszázsmedence, a megfelelő áramellátásról minden esetben gondoskodni kell. Fontos, hogy közvetlenül az órától induljanak a vezetékek, szóval ezek kiépítése minden esetben szükséges.

Ezt a szempontot feltétlenül figyelembe kell venni a masszázsmedence helyének kiválasztásakor. Értelemszerűen ezért fontos, hogy a kültéri medence ne kerüljön túl messzire a háztól. A Caldera Spas kínálatában prémiumkategóriás jakuzzik találhatóak, érdemes megnézni a kínálatot.

A medencéből leengedett víz később terasz- és autómosáshoz is felhasználható

A vízvétel és a leengedés lehetősége fontos szerepet kap. A medence feltöltéséhez nem feltétlenül szükséges vezetékes víz, azonban az elengedhetetlen, hogy a közelben lehessen szűrt vizet szerezni. Emellett a leengedés lehetősége is fontos, szóval mindenképpen érdemes betervezni. Beltéren egy összefolyó is elegendő, amennyiben képes nagy vízhozamot kezelni. Ha a spórolás a cél, és a medencéből leengedett víz később terasz- vagy pedig autómosáshoz kerül felhasználásra, arra előre kell gondolni. Ugyanis erre oda kell figyelni a rendszer kialakítása során.

Cikkünkből kiderült, hogy a kültéri és beltéri helyszínek esetén is ugyanazokat a kérdéseket kell feltenni. Azonban a válaszok mindkét esetben különböznek. Beltér esetén a rendelkezésre álló hely mérete a legfontosabb, míg kültér esetén az időjárási körülményeket kell feltétlenül figyelembe venni. Továbbá az egyéni igényeket is számításba kell venni az elhelyezéssel kapcsolatos döntés meghozatalakor.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB