Kupakgyűjtés egy hipotóniával küzdő lánynak | Pannonmagazin
Tükörkép

Kupakgyűjtés egy hipotóniával küzdő lánynak

Makón idén már tizedik alkalommal ürítették ki a településen felállított kupakgyűjtő szívet. Most, hogy elérték ezt a jelentős, kerek számot s 2020-ban már nem lesz több ürítés, jótékonysági célra szánják a befolyt összeget.

A gyűjtőt februárban helyezték ki a Makovecz téren. Akkor még egészen egyedülálló volt a kezdeményezés, azóta pedig országosan elterjedtek a tölthető szívek és általuk a jótékonyság. Erről mi is beszámoltunk.

Kedden, 2020. december 22-én, Csermák Szilvia, Makó önkormányzati képviselője és Farkas Éva Erzsébet, polgármester asszony átadták a szorgos kupakgyűjtés eredményeként született összeget Balogh Lotti édesanyjának.

A makói kupakgyűjtő szív ürítése

Lotti kétesztendős, mosolygós kislány, aki  izomgyengeséggel küzdve sorra győzi le az akadályokat és kitartásra ösztönzi a körülötte élőket.Betegségének pontos okát a mai napig sem tudják, hosszú fejlesztések és kemény munka adhat reményt az állapotjavulásra. A makóiak és egy országos összefogás is segített már a kislánynak, akinek a történetébe ugyancsak bepillantást nyerhettek a Magazin olvasói.

Csermák Szilvia facebook oldalán azt írta, hogy az önkormányzattal közösen döntötték el, hová kerüljön a pénz, és úgy gondolják, Lotti családjánál van a legjobb helyen, s ott szolgálja a lehető legjobb célt.

A jelenlegi felajánlást is a gyermek fejlődésére fordítják majd, hogy életminőségében jelentős pozitív változást érjenek el.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Fotók: Csermák Szilvia közösségi oldala

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB