-KiemeltTurizmusUtazóna

Látványosabb lesz az Akropolisz

A nyaralások ideje még el sem kezdődött, sőt a koronavírus is jócskán beleszól a nyaralások megszervezésébe nemcsak a családok esetében, de a vendéglátás oldaláról tekintve is.

Újra életet kell lehelni a turizmusba, a repülős utazások fellendítésébe, de újragondolást igényel a családok esetében a nyaralások megszervezése is. Sokan lemondtak minden foglalt szálláshelyet a koronavírus-járvány idején attól félve, hogy a rend visszaállása csak őszre vagy még későbbre várható. A kitartóak, az optimisták várnak még ezzel és bíznak a csodában, szerencsében.

Görögország is bizakodó, nem véletlenül kezd bele komoly fejlesztésbe legfőbb turisztikai látványosságuk, az Akropolisz körül. Az athéni Akropolisz ókori épületegyüttese vonzza a látogatókat. Évente mintegy másfél millióan kíváncsiak a műemlékre. A koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva tartó Akropolisz esetében ezt az időt kihasználják arra, hogy az amúgy is impozáns műemléket még lenyűgözőbbé tegyék a turisták számára.

A felújítási munkálatok között olyan valósítanak meg, amely még a kerekesszékkel közlekedők életét is megkönnyíti, hiszen új liftek és feljárók épülnek. Emellett az esztétikai élményt kívánják fokozni úgy, hogy olcsóbb, mégis sokkal látványosabb megvilágítást kapnak az épületek. Korszerűsödik az elektromos hálózat, a villámvédelem, a jegyváltás módját és választékát is hatékonyabbá teszik.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB