IT - Tech

Melyik kínai márka fejlődik a leggyorsabban és miért?

Pár éve még igaz volt, hogy “Ha azt mondod,  kínai, én azt mondom, gagyi”. Ma azonban már Kína felismerte, hogy egyre többen vágynak inkább minőségi termékekre, az olcsó kacat és tucattermékek piaca lassan a múlté.

És Kína általában elég jól kiismeri magát a világpiacon, remek üzleti döntéseket hoz, iszonyú gyorsan igazodik a változó igényekhez. Bár a mobilpiacot például még mindig az Apple és a (koreai) Samsung uralja, egyre nagyobb szeletet vág ki magának néhány kínai cég is, például a Huawei vagy a HTC. Legnagyobb versenyelőnyük, hogy jóval olcsóbbak, mint versenytársaik, viszont a minőségre nem lehet panasz, sőt! Egyes vélemények szerint a két kisebb kínai cég gyártmánya túlszárnyalja a jelenleg divatos cégek készülékeit.

A legnagyobb ütemben fejlődő kínai cég azonban nem a HTC és nem is a Huawei, hanem Xiaomi. 

Minőségben és ár-érték arányban veri a nyugati versenytársakat, éppen ezért nő olyan nagy ütemben a népszerűsége a mobilpiacon.

Xiaomi nemcsak telefonokat, sok egyéb szuper kütyüt is gyárt, kiváló ár-érték arányban, szuper minőségben.

Természetesen az okostelefon fontos része portfóliójuknak, amirő érdemes megemlíteni, hogy a fekete szín tényleg fekete, nem pedig szürke, mint a legtöbb versenytársnál. Ráadásul az aksija is 3 napig bírja, ami nem mondható el szinte egyetlen méregdrága csodatelefonról sem.

Lássuk, mint gyárt még a Xiaomi:

Robotporszívó – ez is okos, ugyanis magától takarít, beáll a töltőre és a telefonra küldött üzenetben szól, ha cserélni kell benne a szűrőt

Okosóra – mindent tud, amit tudnia kell, pluszban még a belső térben végzett mozgásokat is méri. Nem hátrány, hogy normál számlapos verzióban is kapható, így hétköznapi órának néz ki, vagyis gondoltak azokra is, akik nem akarnak a munkahelyükön úgy kinézni, mint akik éppen az edzőteremből érkeztek.

Okoskarkötő – méri a pulzusszámot, rögzíti az alvási időt, jelez, ha e-mail vagy Masseneger üzenet érkezett, jelez, hogy munka közben állj fel néha pihenni, olcsó (6-7 ezer forint) és még tetszetős is.

Xiaomi okoskarkötők. Kép forrása: rendeljkinait.hu

Kiemelt kép forrása: 24.hu

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB