Mi tart össze a legjobban egy családot? | Pannonmagazin

A címben feltett kérdésre az egyértelmű válasz: a minőségi együtt töltött idő. Nem az együtt vásárlás vagy a hétvégén tévé előtt üldögélés – hanem, az aktív, cselekvő együttlét, amelynek során sok közös emlékre tehetünk szert. A minőségi együtt töltött idő jót tesz a testnek és a szellemnek is, segít egymás és önmagunk jobb megismerésében, és olyan érzelmi pluszt ad, amely a családi kohézió összetartó erejét adhatja, s átsegíthet a később felmerülő nehéz pillanatokon is.

Egy vidám társasjáték-parti, egy állatkerti kirándulás, egy hét kempingezés, vagy egy egész napos hegyi túrázás hosszú távon éreztetheti hatását.  A hangsúly a közös élményen van, amelyről később is jól esik beszélgetni. Sok interaktív családi rendezvény is akad, amelyen részt vehetünk, mint például az évről-évre megrendezésre kerülő ERDŐVARÁZS CSALÁDI NAP.

Néha már csak azért is hasznos kimozdulni otthonról, hogy friss levegőt szívjunk kint a szabad levegőn, s jól megmozgassuk magunkat. Hiszen mindenki tapasztalta már, hogy milyen kellemes közérzetet eredményez a testgyakorlás. Nem csupán a lelkünk frissül fel tőle: végtagjainknak, a tüdőnknek és a vérkeringésünknek is jó tesz.  Az oxigénnel jobban ellátott agy a munkában és a tanulásban is jobban teljesít.

Túrázhatunk, kerékpározhatunk, de kalandparkban is eltölthetjük az időnket. Ha a családban nagyobbacska csemeték vannak, velük akár komolyabb, egész napos bringatúrákat is tehetünk. Iskolás, történelemkedvelő csemetéink számára felejthetetlen élményt jelenhet végváraink meglátogatása.  Kisebb gyermekekkel botanikus kertekben, arborétumokban tehetünk kellemes, az egész család számára élvezető sétákat.

Az elkövetkező hetekben Magyarország legszebb kirándulóhelyeit vesszük sorra, de olyan érdekességeket is be fogunk mutatni, mint például a Szarvas közelében található Mini Magyarország, a Vácrátóti Botanikus kert, vagy a Balaton-felvidék várai.

Tartsanak velünk!

 

Tihanyi-Konda Szilvia

Képek forrásai:  https://cdn2.hubspot.net,  http://blog.allstate.ca

Kapcsolódó cikkeink:

http://pannonhirnok.com/erdovarazs-varazslatos-erdok-budapesten/

 

http://pannonhirnok.com/a-zold-magyarorszagert-orokerdovel-bovul-a-pilisi-parkerdo/

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB