Színes

Milliomos a 27 éves svájci lány, aki kitalálta a spirál hajgumit

Avatar

Az iskolatársai kinevették az ötletét, most milliomos.

A történet közel tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a buliba igyekvő, most már 27 éves Sophie Trelles-Tvede nem találta a hajgumiját, így haját egy régi telefonzsinórral kötötte össze.

A történet itt véget is érhetett volna, azonban a másnapos egyetemista lány a fürdőszobában az elkenődött sminkje lemosása után rájött, hogy a copfja gyakorlatilag hibátlan az átbulizott éjszaka ellenére is, a spirális kábel ugyanis tökéletesen a helyén tartotta a tincsein, ráadásul meg sem törte a hajszálait.

A svájci születésű lány a karácsonyi szünetet aztán a barátjával arra használta, hogy kifejlessze az Invisibobble-t, a spirál hajgumi prototípusát, mely 2013-ban belopta magát a világ copfos felének szívébe.

Először 3-as csomagokban árulták a kiegészítőt, dobozát 5 fontért. 2012-ben egy kínai cég elkezdte nagy mennyiségben gyártani a hajgumikat, és beindult az online értékesítés, ezzel pedig sikertörténet is kezdetét vette. Sophie ötletével a BBC cikk szerint tavaly 6,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett, pedig csoporttásrsai anno kinevették az üzlet indulásakor készült Instagram-posztjait.

A most müncheni központtal rendelkező Invisibobble, melyben Sophie akkori párja, Felix Haffa jelenleg is cégtárs, akkor került igazán fókuszba, mikor felkerültek a Forbes magazin Harminc sikeres fiatal 30 alatt listájára. A hajgumit azóta 100 ezer viszonteladónál lehet megvásárolni.

hirado.hu

A nyitókép illusztráció.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB