Milyen önvédelmi fegyverek léteznek, és hogyan lehet őket használni? | Pannonmagazin
gazspray
HírExtra

Milyen önvédelmi fegyverek léteznek, és hogyan lehet őket használni?

Felmerült már benned a kérdés, hogy manapság mivel is tudnád magad megvédeni az életben? Legyen szó a sötét utcáról vagy az otthonodról, egyre többször hallani különböző támadásokról. A 21. században azonban számos lehetőség akad, aminek használatával biztonságban érezheted magad. Nem árt azonban tudni, hogy milyen módok is léteznek ezek tartására és alkalmazására. Ebben a cikkben az önvédelmi fegyverek fajtáival ismerkedhetsz meg jobban.

Mi is az önvédelmi eszköz?

Vannak olyan hazai eszközök, amelyeket legálisan tarthatsz és használhatsz, létezik azonban jó pár olyan is, amelyeket feltételekhez kötnek. A leggyakoribbak talán a gázspray változatok, amiket rejtve, 20 grammos kiszerelésig hordhatsz magaddal. Ez körülbelül 1-2 fújásra elegendő, így egy egész csapattal már nem birkózol meg, ám egy kutyával vagy egy rablóval szemben bőven elegendő lesz. Ezeket magaddal viheted a zsebedben, esetleg egy kézitáskában egyaránt, akadnak olyan típusok is, amiket pedig az övedre akaszthatsz.

A gázriasztókat azonban kizárólag az otthonod területén, önvédelmi célokra veheted elő. Ha azonban úgy érzed, hogy az utcán is szükséged van rá, mindenképpen szerezz be egy engedélyt a helyi rendőrségen, ennek díja 2000 forint.

Milyen önvédelmi fegyverek közül válogathatsz?

A Katonadolog Webáruház önvédelmi fegyverei között többféle modellből is rendelhetsz. Az egyik a Walther PDP, ami egy kisebb méretű típus, így bárki könnyedén használatba tudja venni. Előnye, hogy akár háromféle patront is használhatsz benne, hiszen kezelhető paprikagél, paprikaspray és víztartalmú patronnal egyaránt.

Ez azonban nem számít lőfegyvernek, viszont így sem viheted magaddal közterületre, csak a ház környezetében alkalmazhatod. A másik fontos dolog a vásárlással kapcsolatban, hogy ezeket az eszközöket csak 18 éven felül lehet megvásárolni, kiskorúak számára nem adnak ki önvédelmi pisztolyt.

Rendelhető továbbá taktikai toll, illetve hangriasztó egyaránt. Utóbbi hasznos lehet, ha gyakran sötétben, nem túl biztonságos környéken mész haza. A Perfecta változatok 120-130 decibelre képesek, amik elriasztják a támadót, és felhívják rád a figyelmet. A használatához annyit kell tenned, hogy kihúzod a csapot egy pánt segítségével. Amennyiben ezt visszateszed a helyére, az eszköz elhallgat. Mivel kompakt méretben kapható, így akár a zsebedben is tarthatod, nem szükséges szem előtt lennie.

A taktikai toll hasonló önvédelmi kellék, ami egy álcázott kiegészítő, ami a támadót egyszerűen meg tudja téveszteni, így egy nem túl kellemes meglepetést okozhatsz neki. Ezt követően pedig lehetőséged van kiszabadulni a szorult helyzetből.

Szerencsére tehát többféle változat is a rendelkezésedre áll, hogy megvédd magad a mindennapok során.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB