Extra

Milyen whiskyfajtákat tudunk elképzelni a Trónok harca híres karaktereihez?

Mindenkinek kell egy ital… mértékkel

Egy kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy a Trónok harca egyes karakterei vajon milyen whiskykülönlegességek mellett tennék le a voksukat. Annál inkább izgalmas kérdésről van szó, mivel egytől egyig erőteljes személyiségek whiskyízlését igyekeztünk feltárni.

Úgyhogy a cikk egyfajta fikció és latolgatás azzal kapcsolatban, hogyha a Trónok harcában a whisky is jelen lenne, vajon melyik karakter milyen itallal csillapítaná a szomját.

Tyrion és a Nikka whisky

Tyrion Lannistert csak úgy szokás emlegetni, mint a bölcs, ugyanakkor rendkívül szókimondó és nagyszájú törpe. Egyfajta különleges filozofikus alkat, aki előszeretettel elmélkedik, ugyanakkor nem rejti véka alá a sokszor epés megjegyzéseit sem.

Egyértelmű, hogy hozzá az iDrinks-nél beszerezhető Nikka 12 Years whiskyt tudjuk elképzelni. A Nikka ugyanis egyfajta filozofikus, bölcseknek való whiskyként aposztrofálható, ezért tökéletes választást jelenthetne.

Cersei stílusához a világ legfüstösebb whiskyjét tudjuk elképzelni

Cersei Lannister cselekedeteitől nem állnak túlságosan messze a manipulatív módszerek. Báját és vonzerejét bevetve gyakorlatilag elég néhány szemvillanás és egy mosoly, és máris az ujjai köré csavar szinte bárkit.

Ugyanakkor ezt gyakorta dühből és rosszakaratból teszi. Fortyogó és füstölgő személyiségéhez tehát a világ legfüstösebb whiskyjét, a Bruichladdich Octomore whiskyt tudjuk leginkább elképzelni.

Egyértelmű, hogy Jaime ízléséhez Lagavulin whiskyt tudunk elképzelni

Jaime a Lannistereknek sármos, lovagias képviselője. A megjelenése akár önmagában is szemkápráztató a hölgyeknél, akik rendre nem is tudnak ellenállni a fantasztikus csáberejének. Már csak azért is a House Lannister & Lagavulin 9 Years Whiskyt tudnánk elképzelni, mivel ennek az italnak legalább ennyire nehéz ellenállni. Ugyanaz a kifinomult stílus és igényesség mondható el róla, amit Jamie Lannister kapcsán is megjegyezhetünk.

Melisandre és a Fireball whisky kapcsolata

A bíborhajú varázslónő szintén nem egyszerű eset, aki a hatalmának fenntartása és fitogtatása végett nem igazán riad meg semmilyen gonoszságtól és hajmeresztő cselekedettől. Úgyhogy tényleg a tűz lehet az egyik jellemző motívum, ami vele kapcsolatban az eszünkbe juthat.

Innentől kezdve pedig nem is igazán lehet kérdés, hogy Melisandre és a Fireball whisky tökéletes párost alkothatnának.

Theon Greyjoy kapcsán a Taliskert tudjuk elképzelni

Egészen hányattatott az a sors, amin Theon Greyjoy végigmegy a történet egésze alatt. Egyszer a sötét oldalon művel hajmeresztő dolgokat, aztán egy-egy váratlan fordulat hatására a világos oldalon teszi némileg jóvá a korábbi rémtetteket. Mindenesetre azt könnyen el tudjuk képzelni vele kapcsolatban, hogy egy pohárnyi House Greyjoy & Talisker Select Whiskyt minden bizonnyal elkortyolna.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB