CsaládTükörkép

Minden héten új ötlet: játékajánló gyerekeknek

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei, szálláshelyei és erdei iskolái is bezártak a koronavírus miatt. Munkatársaik azonban segítséget szeretnének adni a kisgyerekes családoknak a szabadidő lakásban, kertben való játékos eltöltéséhez – írja a Veol.hu.

A nemzeti park munkatársai honlapjukon hétről hétre közölnek feladványokat, együttes foglalatosságra ötletet adó lehetőségeket. Íme két egyszerű játék: a „Jutott eszembe…” című játszható szobában, kertben, természetben. A felnőtt azt mondja: az erdőről a tölgyfa jutott eszembe. A következő játékos így folytatja: a tölgyfáról a tölgymakk jutott eszembe, a tölgymakkról a szajkó jutott eszembe… Kimerülésig folytatható a szójáték, kapcsolódhat lakáshoz, kerthez, parkhoz, akár egy-egy tantárgyhoz is.

A második játék lényege a megfigyelés, ami végezhető konyha- vagy szobaablakból, vagy akár a kertben is. Szükséges eszközök: írószer, jegyzetlap, lehetőség szerint mobiltelefon. A játékhoz ki kell választani egy kis területet, amelyet mindennap, ugyanabban az időpontban megfigyelünk. A feljegyzést rögzíthetjük írásban, fotókban, vagy akár videóban is, de észrevételeinket akár a telefon rögzítőjére is mondhatjuk. A cél a változás megfigyelése!

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB