Mit nézel? A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi egy 2022-es amerikai fantasy sorozat, melynek első két részének premierje szeptember 2-án volt a Prime Videon. A szériát John D. Payne és Patrick McKay készítette az Amazon Studios számára, a főbb szerepekben olyan színészekkel, mint Morfydd Clark (Préda), Lenny Henry (Sandman: Az álmok fejedelme) vagy Robert Aramayo (Ne higgy a szemének!). A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi az első két epizód után egy elképesztően látványos sorozatnak tűnik, amely végeredményében egyaránt mozdulhat a rossz vagy a jó irányba is.

Történetében több ezer évvel járunk A Gyűrűk Ura trilógia történései előtt, Középfölde másodkorában. Itt követhetjük végig Galadriel bosszúszomjas hajszáját Szauron után, miután a bátyja elesett az ellene folytatott harcban, miközben a Gyaplábúak (későbbi Hobbitok) közé egy különös idegen érkezik egy üstökössel. A délvidéki gyógyító, Bronwyn baljós előjelekre figyel föl a vidéken, és útnak indul a Tünde katonával, Arondirral, hogy felderítsék annak eredetét. Galadriel biztos benne, hogy a gonosz nem tűnt el Középföldéről, már csak be kell bizonyítania.

Ha valamit ebben az évben érdemes minél jobb minőségben és minél nagyobb képernyőn megnézni, az egészen biztosan A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi. A sorozatban bemutatott látványvilág az valami egészen bámulatos, szemkápráztató, az embernek akaratlanul is az érzése támad közben, hogy szeretne többet és többet befogadni belőle. A tájak, városok vagy a akár a hegyek mélyén húzódó bányák hihetetlen részlet gazdag bemutatásához társulnak hozzá a remek díszletek és a kitűnő maszkírozások; az egész megalkotott világ valahogy élettel telinek, fantasy mivolta ellenére valósnak tűnik. És hogy ne kerüljük el a konkurens sorozat összehasonlítását, míg a Trónok harca egyfajta letisztult, kiábrándult fantasy összképét festi, addig A hatalom gyűrűi egy igazi fantasy giccs, és ez jól is áll neki, illik hozzá.

Persze az egész mit sem érne, ha ebben a világban nem mozognának olyan karakterek, akikhez valamilyen módon kötődni lehet. Itt a sorozat sorsa egyelőre kétséges, mert ugyan fölvonultat ismerős szereplőket A Gyűrűk Ura trilógiából (Galadriel, Elrond), értük viszont fölösleges is aggódnunk, hiszen tudjuk, hogy túlélik az elkövetkező évezredeket. A többi karakter pedig egyelőre bontakozik, és remélhetőleg a végére valami pozitív alakul ki az egészből.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűit már csak a látványért is érdemes egyszer megnézni, nagyon is föltűnő az a tömérdek mennyiségű pénz, amit ráköltött az Amazon Studios. Az pedig, hogy lesz-e belőle az évtized sorozata, amiért mondjuk fölkelsz hajnalban, csak hogy láthasd a következő részt, majd eldől idővel.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi. Amerikai fantasy, 60 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB