Mit nézel? A Vegasi meló: A halottak hadserege | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? A Vegasi meló: A halottak hadserege

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A halottak hadserege (Army of the Dead) egy 2021-es amerikai horror- és akciófilm, melynek egy rövid, korlátozott mozis bemutató után május 21-én volt a premierje a Netflixen. A filmet Zack Snyder (Az Igazság Ligája) rendezte, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Ella Purnell (Wildlike), Omari Hardwick (Ha/Ver) vagy Dave Bautista (A galaxis őrzői). A halottak hadseregével mondhatni Zack Snyder visszatért a gyökereihez, és ha a végeredmény nem is lett ugyan kifogástalan, panaszra sem lehet okunk.

Történetében egy katonai vírus miatt Las Vegast ellepik az élőhalottak, de szerencsére sikerül megakadályozni, hogy a kór tovább terjedjen a város határain kívülre. Bly Tanaka, a dúsgazdag üzletember arra kéri föl Scott Wardot (Bautista), hogy szedjen össze egy csapatot, és hozzanak ki a zombikkal teli helyről az egyik kaszinóból egy hatalmas összeget, amiből természetesen ők is részesülnek. Ward el is vállalja a melót, ám mikor társaival bemerészkedik a városba, hiába számolnak a veszéllyel, arra még ők sem készültek föl, ami ott vár rájuk. Az idő pedig ketyeg, hiszen az amerikai állam el akarja törölni Las Vegast a föld színéről…

Zack Snyder 2007-ben debütált első nagyjátékfilmjével, a Holtak hajnalával, amely George A. Romero 1978-as klasszikusának a feldolgozása volt. A film pozitív fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind pedig a nézők részéről, és valóban a zombis műfaj egyik kiemelkedő darabjáról van szó. Éppen ezért adhatott izgatottságra okot, mikor kiderült, hogy a képregény filmek rendezése után Snyder ismét a zombis zsánerben kíván alkotni, és elmondható, összességében A halottak hadserege egy pozitív élményt volt képes nyújtani.

A történet – itt sem – bonyolult, de nincs is rá szükség, kötve hiszem, hogy bárki a cselekmény összetettsége miatt ülne le megnézni egy ilyen filmet. A karakterek kissé klisések, de cserébe elég szórakoztatóak, vagy éppen kemények, ha a helyzet úgy kívánja, Dave Bautista pedig tökéletes a terminátorszerű főhős szerepében. A játékidő talán kicsit hosszúra nyúlik, éppen ezért, mikor nem az akcióé a főszerep, és a film megpróbál drámai lenni, mintha kissé megfáradna, de szerencsére nem sok ilyennel kell számolni. Amiben prémium A halottak hadserege, az a látvány, mikor pörög a cselekmény vagy amikor zajlik a darálás, akkor érezhető, hogy ez bizony egy igazi nagyvásznas alkotás, és ilyenkor sajnálható, hogy az embernek nincs egy nagyobb tévéje (vagy egy saját mozi terme).

Nyilván több sebből is vérzik A halottak hadserege, de idén például ez volt az első olyan film, amit bántam, hogy nem moziban láttam. Szórakoztat, leköt, és képes valami olyan pluszt nyújtani, amire sok másik társa nem volt képes a közelmúltban.

A halottak hadserege szinkronosan elérhető a Netflix kínálatában.

A halottak hadserege. Amerikai horrorfilm, 148 perc, 2021.

 

Kövessen minketFacebook

Szabadidő | PannonMaGazin 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB