Mit nézel? Az antihős: Szamaritánus | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Az antihős: Szamaritánus

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Szamaritánus egy 2022-es amerikai szuperhősfilm, melynek augusztus 26-án volt a bemutatója a Prime Videón. A filmet Julius Avery (Overlord) rendezte Bragi F. Schut (Végtelen útvesztő) forgatókönyvéből, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Pilou Asbæk (Trónok harca), Javon Walton (Eufória) vagy Sylvester Stallone (Rambo). A Szamaritánus egy sablonos, ugyanakkor összességében élvezhető alkotás lett.

Történetének főszereplője a tizenhárom éves Sam Cearly, aki egyik nap fölfedezi, hogy a 25 éve eltűnt szuperhős, a Szamaritánus igazából a szemben lévő házban lakik. A Szamaritánus akkor szívódott föl, amikor utolsó nagy csatáját vívta legnagyobb ellenfelével – és egyben testvérével – Nemeszisszel. Eközben a városban ellopják Nemeszisz régi fegyverét, egy kalapácsot, és egyre több helyen üti föl fejét a bűn. Talán csak egyetlen ember képes arra, hogy ezt megállítsa, azonban ő már réges-régen letért erről az útról.

Több probléma is akad a Szamaritánussal kapcsolatban, például, hogy sablonos a története és a karakterei, ráadásul még a film végére tartogatott váratlan fordulatot is egészen korán ki lehet találni, de az alkotás valamiért mégis csak működik. Bár szuperhősfilmről beszélünk, a látvány azért nyilván nem üti meg egy Marvel képregény adaptáció szintjét, de az akciójelenetek izgalmasak és élvezhetőek, főleg az utolsó felvonás. Igen, a karakterek sem túl kidolgozottak, de nem is kell elvárni ezt ebben az esetben, a Vasember személyisége sem olyan mérhetetlenül komplex azért. A lényeg, hogy a Szamaritánus leköti a figyelmet a közel száz perces játékideje alatt, és bár nagy meglepetéseket nem tartogat, időrablásnak semmiképpen nem érződik a megnézése után. A fim pont azt nyújtja, amit egy efféle popcorn mozinak kell: kellemes kikapcsolódást.

A Szamaritánus megtekinthető a Prime Video kínálatában.

Szamaritánus. Amerikai szuperhősfilm, 103 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB