Mit nézel? Az imposztor: Jó éjt, anyu! | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Az imposztor: Jó éjt, anyu!

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Jó éjt, anyu! egy 2022-es amerikai pszichológia thriller, melynek szeptember 16-án volt a premierje a Prime Videón. A filmet Matt Sobel (A cseresznye vadiúj íze) rendezte Kyle Warren (Halálos fegyver) forgatókönyvéből, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Naomi Watts (King Kong), Cameron Crovetti (Hatalmas kis hazugságok) vagy Nicholas Crovetti (Hatalmas kis hazugságok). A Jó éjt, anyu! az azonos című 2014-es ausztriai film feldolgozása, mely sem hangulatában, sem pedig minőségében nem képes túl magas szintet megütni.

Történtének főszereplője egy ikerpár, Elias és Lukas, akik hazatérnek anyjukhoz, miután az átesett egy plasztikai műtéten. Eleinte úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben, de a két fiú hamarosan gyanakodni kezd, hogy anyjuk talán nem is az, akinek mondja magát. Ahogy telnek a napok, Elias és Lukas egyre furcsább dolgokat fedeznek föl, míg lassan bebizonyosodni nem kezd, hogy egy idegen nő lakik velük a házban.

Hiába izgalmas az alapötlete a Jó éjt, anyu!-nak, másfél órás, rövidke játékideje alatt szinte semmiféle atmoszférát vagy feszültséget nem sikerül neki teremtenie. Ahelyett, hogy a néző végigizgulhatná a filmet, a jelenetek és a párbeszédek már egészen korán az unalomba fulladnak, és sajnos később sem történik semmiféle javulás. A hangulat lehetett volna jóval sötétebb, ha már egy horrorról van szó, de a ház illetve az akörül lezajló eseményekben is jóval több potenciál volt, mint amit az alkotók kihoztak belőlük. Van ugyan egy csavar a Jó éjt, anyu! történetében, de egy beszélgetésnek hála az is túl korán kitalálható, így súlytalanná válik a végkifejletben.

A Jó éjt, anyu! továbbra sem az a horror sajnos, amelyik minőségében kitűnik a Prime Video kínálatából, inkább középszerű, unalmas, ami nem képes lekötni a figyelmet.

Jó éjt, anyu! Amerikai pszichológia thriller-, horror, 92 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB