Film-TV

Mit nézel? Betalál. 2020: Legyen már vége

Fritsi Péter

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A 2020: Legyen már vége (Death to 2020) egy 2020-as angol áldokumentumfilm, melyet a Fekete tükör alkotói, Charlie Brooker és Annabel Jones készítettek a Netflix számára. A produkció humoros formában dolgozza föl 2020 eseményeit főként az Egyesült Királyságra és az Amerikai Egyesült Államokra fókuszálva, és olyan színészek tűnnek föl benne, mint Samuel L. Jackson (Üveg), Lisa Kudrow (Jóbarátok) vagy éppen Hugh Grant (Tudhattad volna). A 2020: Legyen már vége szerencsére kifejezetten szórakoztatóra sikeredett, amely méltó búcsút vesz az idei, sokak számára megterhelő évtől.

Történetről igazából fölösleges beszélni, hiszen a produkció lineáris időrendben követi végig a 2020-as évet. Inkább meglepő az, hogy az ember milyen könnyen képes megfeledkezni olyan fajsúlyos dolgokról, amik nem is olyan régen történtek (bozóttűz Ausztráliában), hiszen a későbbi eseményeket jóval fajsúlyosabbá tette a kialakult pandémiás helyzet. Már csak azért is érdemes megnézni ezt a filmet, mert bizonyos pillanatokban könnyedén azon kaphatjuk magunkat, hogy ráeszmélünk, hogy mennyi minden esett meg idén. A 2020: Legyen már vége ráadásul egy rendkívül könnyed, vicces formában emlékezik meg mindenről, legyen szó valós vagy éppen fiktív, hozzáadott eseményről.

Szükség van a nevetésre, ahogy arra is, hogy a rengeteg negatív dolog mellett képesek legyünk megőrizni a pozitív gondolatokat, ez a film pedig tud segíteni ebben. Szerencsére nem nyújtották túl, és a játékideje bőven elegendő arra, hogy a néző kikapcsoljon arra a 70 perce és csak átadja magát a szórakozásnak. Az meg külön grátisz, hogy közben olyan színészeken szórakozhatunk, mint Hugh Grant vagy Samual L. Jakson.

A 2020: Legyen már vége magyar felirattal elérhető a Netflix kínálatában.

2020: Legyen már vége. Angol áldokumentumfilm, vígjáték, 70 perc, 2020.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB