Mit nézel? Családban marad: Rossz nővérek | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Családban marad: Rossz nővérek

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Rossz nővérek (Bad Sisters) egy 2022-es ír drámasorozat, melynek augusztus 19-én volt a premierje az Apple TV+-on. A szériát Sharon Horgan, Dave Finkel és Brett Bear készítette a streaming szolgáltató számára, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Cleas Bang (Az északi), Anne-Marie Duff (Szexoktatás) vagy Eve Hewson (Ne higgy a szemének!). A Rossz nővérek remekül ötvözi a drámát és a fekete komédiát, és valószínűleg az Apple TV+ egyik legerősebb produkciója.

Történetének főszereplője Grace Williams, aki elveszíti férjét, John Paul-t egy különös balesetben, és a férfi temetésén megjelenik négy lánytestvére, Eva, Becka, Bibi és Ursula is. A szertartáson föltűnik egy biztosító cég két tagja, akik John Paul halála után érdeklődnek. Az öt testvér azt állítja, hogy együtt töltötték az estét, amikor a férfi meghalt, ám hamar kiderül, hogy valaki – vagy mindenki – hazudik valamiről. Lehet, hogy John Paul mégsem baleset áldozata lett? De akkor ki követhette el a gyilkosságot? Mert nagyon úgy tűnik, majdnem az összes testvérnek lett volna rá nyomós oka.

A Rossz nővérek tökéletes recept szerint épül föl, nem csupán a cselekmény izgalmas, olyan karakterek szerepelnek benne, akik külön-külön is mind érdekesek és hibáik ellenére – vagy éppen pont azért – lehet hozzájuk kötődni. A sorozat hangulatában megidézi a műfaj két másik remekművét, Hatalmas kis hazugságokat és a Halott vagyokot, és a Rossz nővérek esetében is tökéletesen működik a dráma és a humor pont megfelelő arányú adagolása; néha szörnyülködünk, hogy lehet egy személy ennyire gonosz, a következő pillanatban pedig már nevetünk valaki más szerencsétlenkedésén.

A Rossz nővérek központi karaktere John Paul, ő az, aki miatt a felesége kivételével a négy testvér elhatározza, hogy valamilyen módon megölik. Még ha elhatározásuk morálisan meg is kérdőjelezhető (azokról az eseményekről nem is beszélve, melyek próbálkozásaik hatására bekövetkeznek), az egészen biztos, hogy nincs olyan néző, aki a második epizód közepére már ne akarná megforgatni a férfiban a konyhai nagykést. John Paul maga a megtestesült gonosz, akinek minden tettét valamilyen önös érdek vezérli, és az utolsó rész megtekintése után még az is kérdéses, vajon képes-e valamilyen formában a szeretetre?

A Rossz nővérek végre egy az elejétől a végéig kiváló sorozat idén, melynek cselekménye és karakterei is konzisztensen felépítettek. Megéri megnézni.

Rossz nővérek. Ír dráma- és fekete komédia, 60 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB