Film-TV

Mit nézel? Csőre töltve kikapcsol: Talpig fegyverben

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat

A Talpig fegyverben (Guns Akimbo) egy 2019-es új-zélandi akcióvígjáték, amely jelenleg a Netflix kínálatában érhető el. A filmet Jason Lei Howden (Halál metál) rendezte, és a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Daniel Radcliffe (Harry Potter filmsorozat), Samara Weaving (Aki bújt) vagy Natasha Liu Bordizzo (A társadalom). A Talpig fegyverben egy véres, akcióban gazdag és rendkívül szórakoztató alkotás lett, amely tökéletes arra, hogy másfél órára kikapcsolja a nézőt.

Történetének főszereplője Miles, aki teljesen átlagos hétköznapjait éli: utálja a munkáját, nemrég szakított a barátnőjével, amit még nem tudott feldolgozni, és nem igazán találja a helyét a nagyvilágban. Valamennyire kiteljesedni csupán egy helyen tud, a kommentszekcióban, ahol nem kímél senkit, bárkinek képes beszólni.

Egy nap aztán a SKIZM nevű illegális, élőben közvetített gladiátorharc egyik adminjával szólalkozik össze, mire másnap megtámadják a lakásán. Nem sokkal később úgy ébred, hogy pisztolyokat szögeztek a kezéhez, és akaratán kívül bekerült a SKIZM-be. Nincs más lehetősége, mint menekülni és harcolni.

Az a szerencséje a Talpig fegyverben című filmnek, hogy egyáltalán nem veszi magát komolyan soha egy pillanatra sem, és ez piszkos módon jól áll neki. Mindegy, hogy a főszereplő életéről vagy a vérben fröcsögő akciójelenetekről van szó, szinte mindent föláldoz a humor oltárán. Daniel Radcliffe nem is lehetne jobb választás a címszerepre, simán elhihető róla, hogy valóban az a szerencsétlen fickó, mint amilyennek a filmben is ábrázolják. Könnyű vele az azonosulás is, igaz, a Talpig fegyverben egy alternatív jövőben játszódik, de azért ez a világ a közösségi médiával és minden más egyébbel nem áll annyira távol a mienktől, hogy nehéz lenne éppen elképzelni, ezek az események itt is megtörténhetnének.

Nyilván van egy-két történeti gyengepontja a filmnek, de felesleges ezeken fennakadni, mivel a Talpig fegyverben nem azért készült, hogy egy nagyon mély cselekménnyel gazdagodjon a néző. Cserébe folyton pörög, az akciójelenetekben megy a darálás és még egy szerelemi szálat és egy családi drámát is sikerült a szűk játékidőbe sűríteni.

A Talpig fegyverben szinkronosan elérhető a Netflix kínálatában.

Talpig fegyverben. Új-zélandi akciófilm, 95 perc, 2019.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB