Mit nézel? Dupla dinamit Budapesten: Gemini Man | Pannonmagazin
Film-TVProgramajánlóSzabadidő

Mit nézel? Dupla dinamit Budapesten: Gemini Man

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Gemini Man egy 2019-es akció-thriller, melyet Ang Lee rendezett, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Pi élete vagy a Tigris és Sárkány. A főbb szerepeket Will Smith (rögtön kétszer is), Clive Owen és Mary Elizabeth Winstead alakítja, míg a forgatókönyv megírásáért többek között a Trónok harcát is készítő David Bienoff felelt. Sajnos a Gemini nem lett egy maradandó alkotás, inkább egy összecsapott fércmunka, mely egymás után halmozza a kínosabbnál kínosabb pillanatokat.

Története szerint az 51 éves Henry Bogan (Smith), a tengerészgyalogság veterán mesterlövésze a Védelmi Hírszerző Hivatalnak dolgozik, mint kivételesen tehetséges bérgyilkos. Az egyik megbízás után, mikor egy kislány szeme láttára kell elvégezni a munkát, úgy dönt, inkább visszavonul, és nyugalomban éli tovább mindennapjait. Azonban egy különleges katonai alakulat – Gemini – vezetője, Clay Varris (Owen) nem akarja ezt hagyni, és egy egységet küldd a házához, hogy megöljék. Természetesen ez nem sikerül.

Nem sikerül még akkor sem, mikor főszereplőnk menekülőre fogja a ház alatt kiépített útvonalon, miközben suttogva telefonál, nehogy meghallják, de azért kihangosítja a készüléket a biztonság kedvéért. Szinte hihetetlen, de a megölésére küldött fiatal klónja nem ismeri fel idősebb verzióját, cserébe ezerrel megy a csihi-puhi városon és országokon keresztül, olyan minőségben, amely még a Halálosabb iramban széria akciójeleneteit is megszégyeníti. A motoros üldözés és későbbi bohóckodás a kétkerekű járművel tényleg már-már kínos, és mint minden más izgalmasnak szánt rész, egyszerűen műnek hat. Mikor hősünk/hőseink egymás ellen harcolnak egy kézitusában, az az érzése az embernek, hogy egy számítógépes játékot néz, de abból is valami igazán igénytelen fajtát.

A karakterek semmivel nem kerülnek közelebb hozzánk a film végén, mint az elején, a közöttük lezajló párbeszédek általában erőltetettek vagy egyszerűen semmilyenek. Ang Lee is készített ennél sokkal jobb filmet, de mind Will Smith, mind Clive Owen nyújtott ennél jóval minőségibb alakítást. Nyilván nem itt kell megváltani a világot a színészi játékkal, de Smith konkrétan végig úgy néz ki, mint aki mindjárt elalszik egy óvatlan pillanatban.

A Gemini Man megtekintésre csak akkor ajánlott, ha éppen nincs jobb dolgod, magyar szinkronnal és felirattal elérhető az HBO Go kínálatában.

Gemini Man. Amerikai akció-, thriller-, science fiction film, 2019, 117 perc.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB