Film-TV

Mit nézel? Farmerek a gödörben: Odakinn

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

Az Odakinn (Outer Range) egy 2022-es amerikai western- és sci-fi sorozat, melynek április 15-én volt a premierje az Amazon Prime Videón. A sorozat elkészültéért Brian Watkins felelt, akinek ez az első bármilyen jellegű produkciója, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Imogen Poots (28 héttel később), Lili Taylor (Démonok között) vagy Josh Brolin (Nem vénnek való vidék). Az Odakinn talán a Yellowstone és az Odaát különös keverékeként jellemezhető a legjobban, amely jó pár kellemes percet képes okozni a nézőnek.

Történetének főszereplője Royal Abott, egy wyomingi farm tulajdonosa, aki évek óta rivalizál a szomszédos földeken élő családdal, miközben egy nap különös anomáliát fedez föl területének egyik szegletében: egy rejtélyes, feneketlennek tűnő gödröt. Eközben a rivális család is megpróbál elperelni tőle egy értékes földrészt, mialatt két felnőtt fia egy gyilkossági ügybe keveredik bele, melyből Royal kénytelen kihúzni őket. A városban is egyre különösebb események veszik kezdetét, nyilakkal meglőtt bölény bukkan föl a legváratlanabb pillanatokban, és egy egész hegy is eltűnik több percre, mintha soha ott sem lett volna. Vajon meddig fajulhat a két család között a viszály, és vajon mi az a rejtélyes gödör Royal farmján?

Az Odakinn igazából semmilyen értelemben nem nyújt kiemelkedőt, mégis egy tökéletesen élvezhető sorozat marad. Eddig négy epizódot lehetett megtekinteni a nyolcból, és tökéletesen látszik, hogy valószínűleg a felmerülő – érdekes – rejtélyekből vajmi kevés fog megoldódni az első évad végére. Valahogy ez mégsem tűnik zavarónak, ha örökké nem is, de az eddig nem túlnyújtott történetmeséléssel sikerült a produkciónak fönntartani az érdeklődést, amihez nagyban hozzájárulnak a karakterek is. Csakúgy, mint a farmon megjelenő anomáliák esetében, a szereplőknél is érezhető, hogy a jelenleg kialakult helyzet nagy valószínűséggel valahol a múltban gyökeredzik, és hogy bizony bőven akad még majd kibontanivaló a későbbiekben is.

Az Odakinn érezhetően spórol a puskaporral, de nem esik át a ló másik oldalára, és így nem lesz kevés az, amit nyújt az eddigi játékidő alatt.

Odakinn. Amerikai western- és fantasztikus sorozat, 60 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB