Film-TVSzabadidő

Mit nézel? Fizikai fájdalom: Hubie, a halloween hőse

Fritsi Péter

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Hubie, a halloween hőse egy 2020-as amerikai vígjáték és horror(nak mondott)film, melyet Steven Brill (Sátánka) rendezett, és a Netflixen volt a premierje október 7-én. A forgatókönyvet Tim Herlihy (Nászok ásza, Pixel) írta közösen Adam Sandlerrel, aki Kevin James (Férjek gyöngye), Julia Bowen (Modern család) és Ray Liotta (Nagymenők) mellett a főszerepet is eljátszotta. A Hubie, a halloween hősének egy szórakoztató alkotásnak kéne lennie, de egy majd két órás szenvedés lett belőle.

Története szerint Hubie Dubois Salem városának tősgyökeres tagja, egy középkorú, kissé együgyű férfi, aki afféle önkéntes rendőrként biciklijével és csodaszámba menő termoszával rója az utcákat, hogy megőrizze közössége biztonságát. Mint minden évben, most is eljön halloween napja, és Hubie szokása szerint eltökéli, hogy bármi áron fenntartja a rendet a városban, ahol egyre furcsább, megmagyarázhatatlan események veszik kezdetét. Hubie elhatározza, kideríti, mi rejlik a rejtélyes események mögött, még akkor is, ha szinte mindentől megijed és mindenki gonosz vele.

Néha nagyon is szükség lenne olyan filmekre, melyek elé leülve az ember kellemesen kikapcsolódhat röpke másfél órára; kár, hogy a Hubie, a halloween hőse pont nem ez a kategória. Lehetne mondani, hogy legalább a közelében jár a szórakoztatásnak (ami azért egy vígjátéknál akár még elvárható is lenne), de ez sem igaz, hiszen csupán egyszer mosolyodtam el, azt is egy ötletesen beöltöztetett kutya miatt (így igazából még ez sem sorolható Sandler és „jól bevált” csapata érdemei közé). Talán már divattá vált nem szeretni Adam Sandler filmjeit, de lássuk be, a színész-író jócskán rá is szolgál(t) erre, hiszen nem úgy tűnik, mintha megerőltetné magát: a poénok semmilyenek, erőltetettek, csak úgy, mint a komikusnak szánt helyzetek vagy maga az egész cselekmény.

Hubie egy középkorú, felnőtt férfi, aki még az anyjával él. Egyszerű lélek, mondhatni, hogy szerencsétlen, mégis egy akrobata ügyességével hajol el a biciklijén a feléje hajított tárgyak elől, a film elején bemutatott improvizációs képessége pedig egyenesen lenyűgöző. Rajta kívül persze szinte mindenki gonosz, és úgy tűnik, életük egyetlen célja, hogy valahogy keresztbe tegyenek Hubie-nak, akit így természetesen nagyon lehet sajnálni (már akinek ez megy).

A Hubie, a halloween hőse valóban egy igazi horror, szinte már fizikai fájdalmat okoz a nézése.

A film szinkronosan elérhető a Netflix kínálatában.

Hubie, a halloween hőse. Amerikai vígjáték-, horrorfilm, 103 perc, 2020. Forgalmazó: Netflix

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB