Film-TV

Mit nézel? Fullba nyomja a tündért: Végzet: A Winx Saga

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Végzet: A Winx Saga egy amerikai fantasztikus sorozat, amely a Winx Club című animációs gyereksorozatnak feldolgozása, és 2021 január 22-én volt a bemutatója a 6 részből álló első évadnak a Netflixen. Készítője az a Brain Young, aki korábban a Vámpírnaplókon dolgozott, mint producer, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Abigail Cowen (Sabrina hátborzongató kalandjai), Hannah van der Westhuysen (Szökevények) vagy éppen Robert James-Collier (Downton Abbey) A Végzet: A Winx Saga a 16 éves tündér, Bloom és 4 társa kalandjait mutatja be a Másvilágon található Alfea tündériskolában.

Történetének főszereplője Bloom, aki első napján megérkezik az Alfea nevű tündériskolába, amely a valódi világgal párhuzamosan létező Másvilágon áll. Itt aztán nem telik el sok idő, és rögtön a dolgok sűrűjébe csöppen, barátokat és ellenségeket szerez, miközben azon igyekszik, hogyan tudja minél jobban elsajátítatni tűztündérként saját képességének irányítását. Eközben a közeli erdőben veszélyes szörnyek, a Perzseltek tűnnek föl, és kiderül, lehetséges, hogy Bloom valódi világból származó anyja és apja nem is az igazi szülei. Bloom talán a valaha volt legerősebb tündér, aki képes lehet arra, hogy visszahozza a varázslat régi erejét, de vajon képes lesz-e felnőni a feladathoz?

Dehogy lesz képes. A Végzet: A Winx Saga elvileg elsősorban Bloom és másodsorban barátai fejlődéstörténete lenne, de a sorozat 6, közel egy órás epizódja alatt a karakterek jellemben szinte semmit nem mozdulnak előre. Jó, igaz, hogy Bloom szerez néhány barátot, de itt véget is érnek a pozitívumok. Végig nézzük a játékidő alatt, ahogy a főszereplő elkeseredett kísérleteket tesz a képessége fejlesztésére, de igazából ez sosem jön neki össze, még egyszer csak a fináléban hirtelen minden tudásnak a birtokába kerül. Ezen kívül a széria összes karaktere sablonos, nem igazán lehet hozzájuk kötődni, így akkor sem izgulunk értük, ha éppen valami miatt veszélybe kerülnek, bár a sorozat lapos cselekménye is jócskán hozzájárul ehhez.

Nem ismerem az eredeti alapanyagot, amiből a Végzet: A Winx Saga készült, de az élőszereplős feldolgozás története minden téren kevésnek, sőt, sok esetben elég logikátlannak tűnik. A tündériskolát valami varázsburok védi, hogy ne jöhessenek be a Perzseltek, mert azok aztán nagyon veszélyesek, de az ott tanulók minden probléma nélkül ki-be járkálhatnak rajta. A Perzselteket nem fogja a golyó, de karddal el lehet őket intézni (hát, én azért akkor megpróbáltam volna egy nagyobb kaliberű fegyvert a biztonság kedvéért). Az iskola nem a valódi világon van, de valahogy van Wifi, és mindenki lövi magáról a szelfiket, tölti fel őket az internetre. Úgy tűnik, az összes diákra van vagy 3 tanár összesen, de ők sem sok mindent tanítanak, sőt, lényegében semmit. A harci kiképzés teljesen értelmetlen, hiszen a Perzseltek ellen úgysem bokszolni kell, habár legalább fizikálisan toppon maradnak. A sorozat nagyon szeretett volna fiatalos lenni, de roppant izzadságszagú lett a végeredmény, csak azért, mert az Alfea egy tündériskola nem feltétlenül kell tanítási időben a folyosón a spanglit szívni, ennyire ne legyünk már lazák!

A színészek mindannyian feltűnően rosszak a szerepeikben (esetleg nem tudták magukat beleélni a karakterükbe, ami teljesen érthető lenne), a zeneválasztás szinte minden alakommal jelenetidegen. Elvileg a Netflix rögtön 3 évadot rendelt be a Végzet: A Winx Sagából, de meglepődnék, ha folytatódna.

A Végzet: A Winx Saga szinkronosan elérhető a Netflix kínálatában.

Végzet: A Winx Saga. Amerikai fantasztikus sorozat, 60 perc, 2021.

Kövessen minketFacebook

Szabadidő | PannonMaGazin

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB