-KiemeltFilm-TVProgramajánlóSzabadidő

Mit nézel? Gyászkúra 2.0: After Life – Mögöttem az élet

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

Az After Life – Mögöttem az élet egy 2019-ben bemutatott angol fekete-komédia és drámasorozat, melynek készítője, írója és egyben főszereplője is a Golden Globe-díjas Ricky Gervais. A széria második évadjának nemrég volt a premierje, amely után rögtön berendelték a harmadikat. Az After Life – Mögöttem az élet habár sok mindenben különbözik a Halott vagy című amerikai sorozattól, mégis ugyanúgy képes egyszerre megnevettetni és elgondolkoztatni a nézőt.

Történetének főszereplője Tony (Ricky Gervais), akinek fenekestül felfordult az élete, miután elvesztette a mellrákban szenvedő feleségét. Tony nem találja helyét a világban, napról napra tengeti mindennapjait, teljesen elhagyja magát, egyetlen vigasza a kutyája. A főszereplő nem csak felesége emlékétől képtelen szabadulni, a gyásszal megbirkózni, hanem haragját teljes egészében ráereszti a környezetére, legyen szó éppen a postásról vagy a munkatársairól a helyi újságnál. Tony életének szerves része az öngyilkosság gondolata, munkájából eltűnt a motiváció, ha az egyáltalán valaha megvolt benne. De vajon képes lesz-e ebből talpra állni, új életcélt találni magának?

Az After Life – Mögöttem az élet, csak úgy, mint a Halott vagy, remekül mutatja be a gyásszal küzdő főhős gyötrelmeit. Igaz, itt nincs rejtélyes gyilkosság vagy megoldásra váró rejtély, váratlan fordulat, ugyanakkor nemtörődömsége ellenére a főszereplő azonnal megkedvelhető karakter. Egyrészt szomorú látni, ahogy Tony élete romokban hever vagy ahogy felsége hátrahagyott videóüzeneteit nézi, másrészt a világ ellen pajzsként felemelt agressziója a legtöbbször roppant szórakoztató. Néha mind vágyunk rá, hogy – látszólag – következmények nélkül kimondhassuk, amit akarunk vagy azt tehessünk, amihez kedvünk van, mert már úgyis minden mindegy. Ricky Gervais tehetségéhez kétség sem férhet, mind íróként, mind pedig színészként bizonyít; a szerep tökéletesen áll neki és hitelese alakítja – Tony jellemfejlődése apránként és precízen épül fel, míg végül eljut a végkifejletig.

A sorozat évadjai mindössze 6 darab 30 perces részből állnak, akár egyben is könnyedén megtekinthetők.

Az After Life – Mögöttem az élet első két évada magyar felirattal elérhető a Netflix kínálatában.

After Life – Mögöttem az élet. Angol drámasorozat, vígjátéksorozat, 30 perc, 2019. Forgalmazó: Netflix.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB