Film-TV

Mit nézel? Gyászkúra: Halott vagy

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Halott vagy (Dead to Me) egy vígjáték és drámasorozat, mely 2019-ben került bemutatásra a Netflixen. Írója és készítője Liz Feldman (Az élet csajos oldala), a főbb szerepeket Christina Applegate (Egy rém rendes család), Linda Cardellini (Mad Men – Reklámőrültek) és James Mardsen (X-men) játssza benne. A széria egyaránt kellemes kikapcsolódást képes nyújtani a könnyed szórakozásra vágyóknak és azoknak is, akik a komolyabb témákat kedvelik.

Történetének főszereplője Jen Harding (Christina Applegate), aki egy cserbenhagyásos balesetben nemrég elveszettet férjét gyászolja, traumáját pedig egy erre specializálódott terápiás csoport segítségével igyekszik feldolgozni. Itt találkozik össze Judyval (Linda Cardellini), akivel hamarosan szoros barátság fonódik közöttük, ahogy megosztják egymással a problémáikat, és hogy kit, milyen szinten visel a szerettük hiánya. Nem telik bele sok idő azonban, és Judy lelepleződik, kiderül, hogy hazudott Jennek, és nem is vesztette el a szerelmét, ellenben más a sokadik vetélésen van túl. Jen megsajnálja, és engedi, hogy beköltözzön hozzájuk a vendégházba, a férje régi stúdiójába, de a bonyodalmak még csak ekkor kezdődnek igazán. Mindkét nő titkokat őriz, sőt, mindenki más is…

A Halott vagy minden tekintetben jól működik; drámaként, mert remekül mutatja be a gyászával küzdő, közben anyaként és családfenntartóként is helyt próbálni álló anyát, ahogy igyekszik napról-napra túlélni, de az élete mintha darabokra hullana körülötte. Vígjátékként sem marad alul, nem fél a feszültséget humorral oldani, a karakterek önhibájukból rengetegszer kerülnek komikus helyzetekben, arról nem is beszélve, hogy néha a gyász egyetlen ellenszere a nevetés. A sorozat nem egy csattanót tartogat a néző számára, általában a részek végén, szinte végig fenntartva az izgalmat és a figyelmet, még akár finom krimiként is funkcionálhat.

A karakterek jól kidolgozottak, mikor a Halott vagy hagy időt a drámára, akkor azt rendesen csinálja, éppen ezért az érzelmek teljesen átérezhetőek a néző szemszögéből. Az Egy rém rendes családban 30 éve a szőke butalányt játszó Christina Applegate egyszerűen remekel a kamerák előtt, és habár díjra váltani nem tudta az Emmy- és Golden Globe jelölését, bőven megérdemelte volna őket ezzel az alakításával.

A sorozat első évada magyar szinkronnal és felirattal elérhető a Netflix kínálatában.

A második évad május 8-án érkezik.

Halott vagy. Amerikai vígjáték- és drámasorozat, 30 perc, 2019. Forgalmazó: Netflix.

 

Kövessen minketFacebook

Szabadidő | PannonMaGazin 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB