Mit nézel? Hajsza az erdőben: Lou | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Hajsza az erdőben: Lou

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Lou egy 2022-ben bemutatott amerikai bűnügyi film, thriller, melynek szeptember 23-án volt a premierje a Netflixen. A filmet Anna Foerster (Underworld: Vérözön) rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Allison Janney (Az órák), Jurnee Smollett (Lovecraft Country) vagy éppen Matt Craven (Éles tárgyak). A Lou látszólag egy átlagos üldözős thrillernek indul az erdőn keresztül, azonban tartogat néhány kellemes meglepetést.

Történetének főszereplője a világtól elszigetelten, a kutyájával együtt élő Lou, aki megosztja birtokát az egyedülálló anyával, Hannah-val és annak lányával, Vee-vel. Lou egyik este éppen öngyilkosságot akar elkövetni puskájával, mikor Hannah beront hozzá és a lányát keresi. Mikor kiderül, Vee-t elrabolta az apja, Lou és Hannah az erdőn keresztül a nyomába erednek, hogy megállítsák a férfit. A kérdés, hogy nem túl késő-e már?

Bár a Lou nem egy olyan témát dolgoz föl és nem olyan karaktereket mutat be, melyet előtte ne tett volna meg már filmek tömkelege, mégis van benne valami különleges, ami miatt a nézőt ott marasztalja a képernyő előtt. Nem csak arról van szó, hogy kíváncsiak vagyunk, mi lesz a végkifejlet, hanem szeretnénk, ha kiderülne, vajon mi a motivációja a főszereplőnek, aki nem sokkal korábban majdnem véget vetett az életének. Az okra végül egy egész váratlan fordulat formájában derül fény; igaz ugyan, hogy Vee és Hannah megmentése Lou múltban elkövetett hibáinak a feloldozására szolgál – mint sok másik hasonló témájú filmben −, de a csavar miatt ez valahogy mégsem érződik elcsépeltnek. Emellett a hangulat kellően a komor, látszik, hogy a jeleneteket nem stúdióban vették föl, és külön plusz pont, hogy a kutyát sem CGI-jal fröccsentették oda a képernyőre.

A Lou természetesen nem egy tökéletes film, története ellenére túl hosszú, és legyen a főszereplő bármilyen képzett is, akkor sem túl hiteles, hogy képes elintézni két megtermett exkatonát (főleg a csavart figyelembe véve). Szerencsére a hibák nem rontják túlságosan az élményt, és egy élvezhető alkotás marad.

Lou. Amerikai bűnügyi film, thriller, 109 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB