Mit nézel? Leszakad a cseresznye: Cherry | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Leszakad a cseresznye: Cherry

Filmekkel és a sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Cherry: Az elveszett ártatlanság egy 2021-es amerikai dráma- és bűnügyi film, melynek március 12-én volt a bemutatója az Apple TV+-on. A filmet Anthony és Joe Russo (Bosszúállók: Végtelen háború) rendezte, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Tom Holland (Mindig az ördöggel), Ciara Bravo (Második esély) vagy Jack Reynor (Fehér éjszakák). A Cherry: Az elveszett ártatlanságban egy Irakból hazatért veterán bűnös útra lépését követhetjük végig.

Történetének főszereplője Cherry (elvileg, mert gyakorlatilag egyszer nem szólítják így a film alatt), aki egyetemi évei alatt megismeri leendő nagy szerelmét, Emilyt. Mikor Emily bejelenti, hogy inkább egy távoli iskolában tanulna tovább, az összetört szívű Cherry jelentkezik a katonasághoz szanitécnek. Később kiderül, a lány mégsem megy sehova, azonban Cherry kénytelen bevonulni, hogy szembesüljön a háború borzalmaival. Itthon hiába várja Emily, a szolgálat alatt átélt borzalmakat csak droggal képes elviselni, ez azonban igen drága életforma, így kénytelen könnyű pénzszerzési lehetőség után nézni: bankokat kezd rabolni. Ez azonban korántsem veszélytelen foglalkozás.

Mindenképpen pozitívum, hogy vannak a Cherry: Az elveszett ártatlanságnak egészen szórakoztató pillanatai, mondjuk ezek pont nem azok, amiket kifejezetten annak szántak. A főszereplő a narrátor is egyben, sőt, néha-néha áttöri a negyedik falat, és közvetlenül a közönséghez beszél, de ez túlságosan kevésszer történik meg ahhoz, hogy illeszkedjen a film egészéhez, ezért értelme sok sincsen. Persze egészen komoly témákkal foglalkozik a Cherry, és fontos, hogy a feszültséget a megfelelő időben feloldja a humor, de mintha a készítők ennek a dinamikáját sem éreznék eléggé, és csak random kerülnének bele az alkotásba a vicces jelenetek.

Nincs azzal semmi gond, ha előfordul olykor, a karakterek rossz döntéseket hoznak meg, de hogy ennyire feltűnően – a főszereplővel együtt – mindenki mindig a lehető legidiótábban válasszon, azért már túlzás. Ennek remek példája Emily, akinek konkrétan az egész film során nincsen egyetlen logikus, ésszerű, megmagyarázható cselekedete. Cherry a kezdetek óta csupán sodródik az árral, tengődése az átélt trauma miatt még csak-csak érthető, na dehogy Emily miért ragad benne a fertőben, az már igencsak kérdéses.

A Cherry: Az elveszett ártatlanság feliratosan elérhető az Apple TV+ kínálatában.

Cherry: Az elveszett ártatlanság. Amerikai filmdráma, 141 perc, 2021.

 

Kövessen minketFacebook

Szabadidő | PannonMaGazin 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB