Mit nézel? Majdnem tengerparti idill: Hatalmas kis hazugságok | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Majdnem tengerparti idill: Hatalmas kis hazugságok

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies) egy 2017-es amerikai dráma- és krimisorozat, amelynek eddigi két évada az HBO GO-n érhető el. A széria Liane Moriarty azonos című regényének az adaptációja, készítője David E. Kelly (Tudhattad volna), a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Reese Witherspoon (Doktor Szöszi), Nicole Kidman (Tudhattad volna) vagy Shailene Woodley (A beavatott). A Hatalmas kis hazugságok eredetileg egy limitált minisorozat lett volna, ám az első évad sikere után az HBO berendelte a másodikat, ami nem is véletlen, hiszen az epizódok szinte minden pillanata odaragasztja a nézőt a képernyő elé.

Történetének főszereplői a kaliforniai Monterey-ben élő öt családanya, akinek közös pontjuk, hogy egyidős gyerekeik ugyanabba az általános iskolába járnak. Az idilli kisvárosban látszólag mindenki élete zökkenőmentesen zajlik, azonban a háttérben sötét titkok lapulnak, mindenki rejteget valamit, és az összes anya van olyan elszánt, hogy tűzön-vízen átmenjen azért, csak hogy bizonyítsa/érvényesítse saját igazát. A felszín alatt lappangó feszültségek tovább fokozódnak, mikor az iskola első napján az egyik kislányt valaki fojtogatta, és a nemrég a városba érkezett anya kisfiára terelődik a gyanú. Ha mindez nem lenne elég, eközben egy haláleset utáni nyomozásból is láthatunk részleteket, amely itt történt.

A Hatalmas kis hazugságok már az első pillanattól kezdve működik, mert olyan karakterek vannak benne, akikre érdemes odafigyelni. Legyen szó az egyedülálló anyukáról, aki frissen a városba érkezve igyekszik rendbe szedni az életét, miközben egy roppant súlyos titkot kénytelen évek óta magával cipelni. Vagy a látszólag tökéletes családi idillben élő középkorú nőről, akivel férje időnként olyan erőszakos és agresszív, hogy a testén viseli a nyomait, és régóta már az elhagyását fontolgatja. De a harmadik anyuka, a mindenbe belekotnyeleskedő Madeline körül sincs minden rendben, hiszen nem csak tinédzser lányával kell megküzdenie, hanem saját érzéseivel is férjével kapcsolatban.

Igaz, a sorozatban leginkább olyan családok életébe nyerhetünk bepillantást, akiknek nincsenek anyagi gondjaik, de a problémák, melyekkel kénytelenek szembenézni, azok mindennaposak és átérezhetőek. Itt nincs olyan mellékkarakter, akinek ne lenne kidolgozva az érdekes háttértörténete, és a gyerekek is azonnal megkedvelhetőek.

A cselekmény és a történetvezetés izgalmas, a helyszín káprázatos, a színészek remekek. A sorozatot nem véletlenül jelölték 16 Emmy-díjra, amelyből 8-at meg is nyert, és tervezik belőle a harmadik évadot is.

Hatalmas kis hazugságok. Amerikai dráma- és krimisorozat, 60 perc, 2017.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB