Mit nézel? Nem purcant ki a bébicsősz: A bébiszitter – A kárhozottak királynője | Pannonmagazin
Film-TVProgramajánló

Mit nézel? Nem purcant ki a bébicsősz: A bébiszitter – A kárhozottak királynője

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője egy 2020-ban a Netflixen bemutatott tinédzser-horror-vígjáték, amely a 2017-es A bébiszitternek a folytatása. A rendezői székbe visszatért az első részért is felelős McG (Terminátor – Megváltás), és csatlakozott hozzá jó néhány színész is, többek között Judah Lewis, Samara Weaving (Aki bújt) és Emily Alyn Lind. A nézettségi számok és a visszajelzések A bébiszitter esetében biztosították egy folytatás elkészülését, amelynek bár vannak szórakoztató pillanatai, sajnos még az első rész szintjét sem képes megütni.

Története szerint két év telt el, mióta Cole elszenvedte otthonában azokat a tragikus eseményeket, melyek sok ember meggyilkolásával, az ő életének a veszélyeztetésével és egy sátáni szekta jelenlétével jártak. Cole azóta megkezdte a gimnáziumot, miközben néha rémisztő látomások gyötrik, és ha még ez nem lenne elég, az iskolában sem találja a helyét, diáktársai folyamatosan zaklatják. Ennél is nagyobb probléma, hogy senki nem akarja elhinni neki, mi is történt két éve azon az éjszakán, mikor Cole egy kocsival a saját házukba hajtott, a bébiszitter – Bee – pedig nyomtalanul eltűnt. Talán itt az idő, hogy maga mögött tudja az egészet, és egy jót bulizzon a barátaival a tóparton… vagy mégsem?

Nem is olyan régen írtam az Aki bújt kapcsán, hogy mennyire jól keveri a horror és a vígjáték elemeket, és ez nem csak annak a filmnek, hanem bármelyiknek jól tud állni. Nos, ha A bébiszitternek ezt sikerült is valamilyen szinten teljesíteni, a folytatásra teljesen felborult ez a rendszer. A kárhozottak királynője csapnivaló második rész, gyenge, mint vígjáték és főleg gyenge, mint horror, pontosan ezért végeredményben sem tud szórakoztatóan működni. Néha elhangzik egy-két jó poén, nyomokban tartalmaz élvezhető jeleneteket, de ennél nem több; még a klisék kifigurázását sem használja jól vagy már mindent elsütött ezt megelőzően.

A bébiszitter – A kárhozottak királynőjével pont az a baj, hogy volt előtte egy A bébiszitter, így nem tudott újat mutatni, és ezáltal unalmassá, semmilyenné vált. A karakterek már az előzményben sem gondolták túl a dolgokat, de a második részben mindeni egy kretén. A főszereplő meg olyan szerencsétlen, hogy már nem lehet sajnálni, még az is idegesítő, ahogy felöltöztették (ezt a ruhát a hatalmas karakterváltozással sem hagyja el a végén), és mellette a „pozitív” szereplők sem szimpatikusak. A film visszahoz régi karaktereket az első részből, de még ez is felesleges lett, mert bőségesen elég lett volna egy is, de pont ő szerepel a legkevesebbet.

Kár érte, mert sokkal több is lehetett volna ebben, főleg ahhoz képest, hogy négyen (!) is dolgoztak a forgatókönyvön. Persze, aki látta az előzményt és szereti ezt a műfajt, az tehet vele egy próbát, de az elvárásokat a minimumon érdemes tartani.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője magyar szinkronnal elérhető a Netflix kínálatában.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője. Amerikai horror-, vígjáték, 101 perc, 2020. Forgalmazó: Netflix

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB