Film-TV

Mit nézel? Nem vész: A lecsap csapat

Fritsi Péter

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A lecsap csapat egy 2021-es amerikai szuperhősös vígjáték, melynek április 9-én volt a bemutatója a Netflixen. A filmet Ben Falcone (A partiállat) rendezte és írta, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Melissa McCarthy (Szellemirtók), Octavia Spencer (Boszorkányok) vagy Jason Bateman (A kívülálló). A lecsap csapattól az előzetese alapján sokan várták, hogy nagyon rossz lesz, és bár nem tévedtek nagyot, a végeredmény azért mégsem lett annyira borzalmas.

Története szerint a világot szupergonoszok tartják rettegésben, akik a bolygóba csapódott meteorból nyerik különleges erejüket. Emily Stanton és Lydia Berman legjobb barátnők kisiskolás koruk óta, de később eltávolodnak egymástól. Eközben a különösen okos Emily kifejleszt egy olyan gyógyszert, amely szuperképességekkel ruházza fel fogyasztóját, és a véletlen úgy hozza, hogy Lydia is kap ezekből egy adagot. A két nő elhatározza, új erejüknek hála megdöntik a szupergonoszok hatalmát.

Vannak azok a filmek, ahol az ember már az előzetesből sejti, hogy azt fájdalmas lesz megnézni, és A lecsap csapat (már eleve ez a cím is nevetséges) bizony könnyen ebbe a kategóriába sorolható. Ha ez az alkotás ugyan nem is áll olyan nagyon távol ettől, és egyszerű lenne kizárólag bántani, igazából lehet róla pozitív dolgokat mondani. Az első 25 perc például kifejezetten szórakoztató, és a szupergonoszok erejének háttere sem kevésbé kidolgozott, mint néhány másik „nívósabb” képregény esetében. Aki szereti McCarthy stílusát, az nem fog csalódni, most is jól hozza a tapló, nagyszájú karaktert tele önbizalommal. Akad néhány igazán kínos pillanat, melyek később gomba módjára szaporodnak, ahogy közeledünk a film vége felé, de lehet találni szép számmal ténylegesen humoros jelenetet.

Föl lehetne hánytorgatni a logikai buktatókat A lecsap csapatnak, de mivel a film sem veszi magát semmilyen módon komolyan, ezért ez teljeséggel fölösleges lenne. Itt legalább nincs meg az az érzet, hogy elraboltak a nézőtől két órát az életéből a semmiért, pont úgy, mint mondjuk a Halálos illúziók esetében.

A lecsap csapat szinkronosan elérhető a Netflix kínálatában.

A lecsap csapat. Amerikai vígjáték, 105 perc, 2021.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB