Mit nézel? Nincs szabadulás: Megbocsáthatatlan | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Nincs szabadulás: Megbocsáthatatlan

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Megbocsáthatatlan (The Unforgivable) egy 2021-es amerikai filmdráma, melynek november 24-én volt a bemutatója a Netflixen. A filmet Nora Fingscheidt (Kontroll nélkül) rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Jon Brenthal (The Walking Dead), Vincent D’Onofrio (Ratched) vagy éppen Sandra Bullock (Madarak a dobozban). A Megbocsáthatatlan egy 20 évig börtönben ülő nő szabadulás utáni életét mutatja be, aki közben megpróbálja felkutatni régóta nem látott húgát.

Történetének főszereplője Ruth Slayer, aki két évtizedet töltött rács mögött gyilkosságért, ám most végre a szabad emberek életét élheti. Igaz, a körülmények talán nem sokkal jobbak, mint a börtönben, hiszen szállásán kénytelen egy szobán osztozkodni három másik nővel, emeletes ágyon alszik és a közös zuhanyzót is csak 10 percig használhatja. Munkája sem túl felemelő, egy halüzemben dolgozik, és a húsz éve megtörtént eseményeken járnak a gondolatai, mikor elveszítette a kishúgát. Ruth szeretné megtalálni az azóta föl nőtt lányt, ám a keresése során nem várt akadályokba ütközik, miközben még a múlt elől sem futhat el.

Míg múlt héten a Letöltendő idő a börtönben töltött súlyos évek nehézségeit mutatta be, addig a Megbocsáthatatlan a szabadulás utáni élet dilemmáit tárja a nézők elé nem is akármilyen minőségben. Ahogy a Letöltendő időnek, úgy a Megbocsáthatatlannak sincs egy vidám pillanata sem, bizonyítva a tényt, hogy az elkövető hiába üli le a büntetését, tettei alól még ez a hosszú idő sem jelent semmiféle feloldozást; ha a személy szabadulna is múlttól vagy megbékélne vele valahogy, a környezete akkor sem engedi, hogy ez végbe menjen. A Megbocsáthatatlanban cselekményében nincs semmi különleges, mégis képes odaszegezni a nézőt a képernyő elé, mert érdekelni fogja, hogy egyrészt mi lesz a – Bullock által zseniálisan eljátszott − főszereplő sorsa, másrészt pedig valamiféle magyarázatot szeretne kapni arra, hogy a múltban mégis miért történt meg a gyilkosság.

Ha valaki egy mély drámára vágyik, a Megbocsáthatatlan tökéletes választás lehet, és még az is előfordulhat, hogy a története tartogat egy-két váratlan fordulatot számára.

Megbocsáthatatlan. Amerikai filmdráma, 114 perc, 2021.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB