Film-TVProgramajánlóSzabadidő

Mit nézel? Romlott paradicsom: A jó hely

Fritsi Péter

Heti sorozat és filmajánló rovatunk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A jó hely című vígjáték sorozat 2016-ban indult az első évadjával az NBC csatornán, és idén mutatták be a negyedik és eddigi utolsót a szériából. Készítője az a Michael Schur, aki korábban olyan sikeres vígjátékok létrejöttében és írásában tevékenykedett, mint A hivatal vagy a Városfejlesztési osztály, a főbb szerepekben Kristen Bell (Veronica Mars) és Ted Danson (Fargo, Író és kamuhős) láthatóak. A sorozat egy kifejezetten kellemes, szórakoztató élményt nyújt a nézőjének, amelynek megnézése tökéletes program lehet akár az egész családnak.

Története szerint Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) szerencsétlen módon életét vesztette egy bevásárlóközpont parkolójában, halála után pedig egy Jó Hely nevű paradicsomban találja magát, ahol Michael (Ted Danson) tájékoztatja Eleanort, hogy az emberek aszerint kerülnek a oda vagy a Rossz Helyre, hogy milyen életet éltek addig. Eleanor még külön házat is kap, melyet csakis kizárólag az ő ízlése szerint alakítottak ki, a hely, ahova került, meseszerű, mindenki boldog és mosolyog, akár még a repülést is ki lehet próbálni. Hamarosan azonban kiderül, hogy Eleanornak semmi keresnivalója ott, hiszen a jó és önzetlen tettek közül, melyeket mind neki tulajdonítanak, egyiket sem követte el, sőt, egész élete során önző és nemtörődöm módon viselkedett. Eleanor tudja, hogy nem való oda és csakis valami orbitális baklövés történhetett, de esze ágában sincs a Rossz Helyre mennie… de vajon meddig őrizheti a titkát Michael, a Jó Hely vezetője és készítője előtt?

A jó hely egy kifejezetten szórakoztató komédia lett, amely könnyed, nem megterhelő, sokszor igazán vicces, ugyanakkor nem idegen tőle, hogy komoly témákkal is foglalkozzon a maga humoros módján. Igazság szerint igazán érdekes kérdést boncolgat, hogy ki az, aki valójában jó, mi az a pont, amely eldönti, hogy a személy kiérdemelte a helyét a túlvilági jólétben. Hiszen hiába jótékonykodott valaki sokat egész életében, ha mindent kizárólag magáért tett. A sorozat megannyi izgalmas és komikus jelenetet tartalmaz, amely általában a karakterek lehetetlen helyzetéből fakad, ugyanakkor a főszereplőnél megfigyelhető egyfajta szép ívű jellemfejlődés is; Eleanor végre elkezdi vállalni a tetteiért a felelősséget.

A jó hely megvalósítására sem lehet panasz, a látvány, a díszletek mind remekül néznek ki, együtt tökéletes koncepciót alkotnak, pont olyat, amilyet egy halál utáni idilli helynek képzel az ember. Az első évad utolsó részében hatalmas csavar vár a nézőre, amely a teljesen új megvilágításba helyezi az eddig történteket.

Érdemes sorozatmaratont tartani belőle.

A jó hely mind a négy évada elérhető a Netflix kínálatában magyar felirattal.

A jó hely. Amerikai vígjáték. 30 perc, 2016. Forgalmazó: NBC

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB