Mit nézel? Síron túl: Harrigan úr telefonja | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Síron túl: Harrigan úr telefonja

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Harrigan úr telefonja egy 2022-es amerikai horrorfilm, melynek október 5-én volt a premierje a Netflixen. A filmet John Lee Hancock (Ördög a részletekben) rendezte és a forgatókönyvet is ő írta, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Donald Sutherland (Az Éhezők Viadala), Joe Tippett (Easttowni rejtélyek) vagy éppen Jaeden Martell (Az – Második fejezet). A Harrigan úr telefonja egy hű kisregény adaptáció és összességében egy átlagosnak mondható alkotás.

Történetének főszereplője Craig, aki egészen fiatalon elveszíti az édesanyját. Nem sokkal később a város külön milliárdosa, Mr. Harrigan fölkeresi őt egy munkával, dolga csupán annyi lenne, hogy fölolvasson a férfinak különböző regényekből. Craig és Mr. Harrigan kapcsolata az idő előrehaladtával elmélyed, évekkel később együtt fedezik föl az első Iphone kínálta végtelen számú lehetőséget. Mikor Mr. Harrigan meghal, Craig a koporsóba helyezi a férfi telefonját, és a véletlen úgy hozza, kiderül, nem szakadt meg minden kötelék köztük.

Ha valaki arra adja a fejét, hogy bármilyen alapanyagból készít adaptációt, annak automatikusan kell számolnia azzal a veszéllyel, hogy egyetlen apró változtatással kivívja magának a rajongók haragját. Nos, a Harrigan úr telefonja a tökéletes példája annak, hogy attól, hogy egy film teljesen hű marad az eredeti műhöz, még nem lesz feltétlenül jó is. A Stephen King által írt Harrigan úr telefonja nem egy rossz kisregény, megtalálhatóak benne a szerzőre jellemző elemek – enyhe nosztalgia és némi figyelmeztetés az okostelefon okozta veszélyekre –, de szó sincs itt egy kiemelkedő történetről. Sajnos ez a belőle készült film esetében is meglátszik, amely ugyanúgy egy nézhető alkotás lett, de érezhetően mégis hiányzik belőle valami plusz. A Harrigan úr telefonja mindent mintha csak felszínesen érintene, semmilyen fölvetett témában nem mélyed el eléggé, ezért megtekintése sem vált ki komolyabb gondolatokat. Drámának kevés, horrornak még csak nem is nevezhető, és még a végső tanulság sem vonható le belőle.

Harrigan úr telefonja. Amerikai horror-, dráma, 106 perc, 2022.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB