Mit nézel? Szolgalélek: Servant | Pannonmagazin

Heti film és sorozatajánló rovatunk, mely a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A november 1-vel elstartolt Apple TV+ különböző műfajú, és különböző korosztálynak szánt saját gyártású, így csakis kizárólag náluk elérhető sorozatokkal és filmekkel próbálja megnyerni az előfizetőket. Ezek között van kifejezetten jól sikerült, magas minőséget képviselő alkotás, mint amilyen a The Morning Show, illetve közepesen sikerült, mint a poszt apokaliptikus jövőben játszódó See, melyről korábban már írtunk. Az Apple TV+ elérhető tartalma folyamatosan bővül és kiegészül, így november 28-tól egy új, misztikus thriller sorozat első három részét is meg lehet nézni, mely a Servant címet viseli, és eddig majdhogynem az egyik, ha nem a legjobb lett a The Morning Show mellett.

A sorozat főszereplője a Turner házaspár, akik kénytelenek nap mint nap azzal a szörnyű tragédiának a tudatával élni, hogy elvesztették csecsemőkorú gyereküket, Jericho-t. Habár a férj, Sean, úgy ahogy képes feldolgozni a borzalmas eseményt, és a munkájába menekül, addig a feleség, Dorothy nem tudja elfogadni gyermekének halálát, így azt egy ijesztően élethű játék babával helyettesíti. Ha mindez még nem lenne elég beteg és félelmetes, hogy a feleség vissza tudjon menni dolgozni, felbérelnek egy szolgálólányt, Leanne-t, hogy vigyázzon a babára, míg Dorothy riporterként tevékenykedik az egyik csatornánál, Sean pedig, aki séf, otthon főz. Ámde, a fiatal szolgálólány megérkezésével egészen különös dolgok veszik kezdetét a házban, hamarosan kiderül, hogy a játék baba nem is annyira élettelen, és talán Leanne sem az, akinek mondja magát, múltja tele van rejtélyekkel.

A sorozat egy kamaradráma, lényegében csak a házban játszódik, ha kapunk is valami képet a külvilágról, azt is egy telefonon, tableten vagy a tévéképernyőn keresztül. A klausztrofób élmény még tovább fokozódik az elvesztett baba emlékével, mely a szülőkön keresztül ott érződik végig a házban. A kamera kezelés is zseniális, néhány beszélgetésnél a szereplők olyan zavaróan „közel” vannak, hogy az ember önkéntelenül is úgy érzi, mintha benne lennének a személyes szférájában. Nem csak hogy a feszültség jól van adagolva, hanem egy bizonyos szinten állandóan jelen van, amihez remekül szolgál az okosan kezelt játékidő, hiszen a részek mindössze fél órásak. A történet az első három rész után kellően ködös, misztikus, ez pedig végig képes fenntartani a nézőben az érdeklődést, és azt, hogy az epizódok megtekintése után újabbakat akarjon látni.

A Servant eddig úgy néz ki, hogy remek lett, mindenképpen érdemes meg- és továbbnézni, még akkor is, ha esetleg a végkifejlet a későbbiekben majd csalódást okozna.

A sorozat magyar felirattal elérhető az Apple TV+ kínálatában.

The Servant. Amerikai horror, thriller, dráma, 30 perc. Forgalmazó: Apple TV +

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB