Film-TV

Mit nézel? Zongoralecke: Nocturne

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Nocturne egy 2020-as amerikai horrorfilm, melynek október 13-án volt a bemutatója az Amazon Prime Video-n. Az alkotást Zu Quirke írta és rendezte, akinek ez az első nagyjátékfilmje, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Madison Iseman (Annabelle 3), Jacques Colimon (Into the Dark) vagy Sydney Sweeney (Éles tárgyak). A Nocturne egy gyengén sikerült horror, melyben egy fiatal lány lepaktál az ördöggel a siker érdekében.

Történetének főszereplője Juliet Lowe, a 17 éves tinédzser lány, aki kiskora óta gyakorol napi szinten zongorán, tehetséges, mégis jelentős sikereket inkább ikertestvére, Vivian ér el a zenéléssel. Mikor egyik nap az iskolában Juliet kezébe akad annak a lánynak a füzete, aki korábban öngyilkosságot követett el, abból valami egészen sötét dolog tárul föl. Juliet olyan lehetőséghez jut hamarosan, amire egész életében vágyott. De vajon hajlandó-e megfizetni érte az árat?

Juliet természetesen hajlandó megfizetni az árat, hiszen arra vágyik, hogy belőle is olyan sikeres zongorista legyen, mint testvéréből, és szeretné, ha őt is észrevennék a fiúk. A Nocturne alapkoncepciója amúgy egészen jó, és míg el nem kezd fáradni a film, a hangulatára sem lehet igazából panaszkodni, de később az egész alkotás valahogy zavarossá válik. Juliet sorsa átérezhető, ahogy kénytelen volt egész életében a testvére árnyékában tengődni, de célja valahogy túlságosan kisstílű ahhoz, hogy motivációja később érthetővé váljon. Ráadásul az sem tiszta, hogy most végül milyen alku is kötetett az ördöggel és hogyan? Juliet eladta a lelkét azzal, hogy talált egy füzetet néhány rajzzal és eljátszott pár dallamot a zongorán? Mit adott és mit kapott azért cserébe, hogy egy zenei koncerten a testvére helyett zongorázhatott, mert végig gondolva a film cselekményét, a válasz könnyen lehet a nagy semmi (már azt leszámítva, hogy elvileg rossz ember lett belőle).

A kezdeti sötétebb atmoszféra sajnos hamar fölenged, cserébe a történet szinte semerre nem halad, és az sem lesz érthető, pontosan mi is történt a főszereplővel.

Nocturne. Amerikai horrorfilm, 90 perc, 2020.

Kövessen minketFacebook

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB