Család

Mobiltelefon a párkapcsolatban

Már elmúlt az az idő, mikor szeretett kedvesünk levelét epedezve vártuk, és fülünknek oly édes hangját hosszú napok után hallhattuk csak. Öröm és fájdalom megosztására a személyes találkozóig kellett várnunk, és sosem voltunk naprakészek, hogy éppen mit csinál és hogy van. Manapság már csak egyetlen gombnyomás választ el minket attól, hogy hallhassuk vagy láthassuk szívünk választottját, legyen ő a világ bármely pontján. A mobiltelefonnak egy párkapcsolatban rengeteg előnye és megannyi hátránya is akad, ezeket szem előtt tartva érdemes az “okos szerkezetet” a helyén kezelni.

Mai világunkban – akármi is történjék velünk – pillanatokon belül tudathatjuk bárkivel, ha öröm vagy bánat ért. Akit erről elsősorban értesíteni szeretnénk, az általában az éppen aktuális kedvesünk. Legyen szó fájdalomról vagy sikerről, azonnal el akarjuk neki mondani, hogy bátorítson minket vagy együtt örüljön velünk. Megbeszélhetjük az esti programot, küldhetünk neki szívecskéket, és minden percben tudathatjuk vele, hogy mennyire szeretjük. Manapság, amikor az embernek alig akad ideje a saját életére, a párkapcsolatára, jó szolgálatot tud tenni, ha akár virtuálisan is, de összeölelkezhet kedvesével. Így ugyan elvész a várakozás öröme, de kapunk cserébe egész napos törődést. Ha bármilyen probléma, gond, késés, programváltozás merülne fel, haladéktalanul tudjuk értesíteni és kérhetünk tőle segítséget. Ez nagy fokú biztonságérzetet ad, hiszen tudjuk, hogy ő mindenkor a “rendelkezésünkre áll”, számíthatunk rá, és ez természetesen fordítva is igaz. És nincs is jobb annál, mikor a nap végén, a valóságos találkozás alkalmával a telefonok az asztalon maradnak, hiszen a legfontosabb ember, akit a mobilon keresztül el akarunk érni, velünk van.

A valós problémák akkor kezdődnek, mikor a készülékeket a találkozás alkalmával nem vesszük ki a zsebünkből, hanem az együtt töltött idő alatt is hurcolásszuk és nyomkodjuk őket. Ha beszélgetés közben a pár egyik fele a közösségi oldalakt bújja, nem segíti elő a kapcsolat megerősödését. Amennyiben fel tudjuk oldani kedvesünk telefonját, és bele tudunk nézni levelezésébe, üzeneteibe, teljesen megfosztjuk őt intim szférájától, ami -akármilyen szoros párkapcsolatról is legyen szó – egy idő után frusztrálóvá válhat. Mindenkinek szüksége van egy szűk kis világra, ami csak az övé. Igyekezzünk tiszteletben tartani ezt az igényt, hogy választottunk érezze, bízunk benne.

Igen vidám dolog lehet vicces közös képek készítése, melyek remek emlékké válhatnak, és bekerülhetnek a közös albumba. Ha az ember boldog, azt szeretné mindenkivel megosztani, mert olyankor repes a szíve, de mielőtt ezt virtuálisan is megtenné, fontos, hogy egyeztessen partnerével, hogy ő is jó ötletnek találja-e, ha intim pillanataikat ország-világ szeme elé tárják. El kell fogadni, megadva ezzel is a tiszteletet, hogy nem mindenki szereti a nyilvánosságot. Ugyanez vonatkozik a nyílt színen tett szerelmes vallomásokra is.

A legrosszabb az állandó csipogás, melynek eredete ismeretlen. Belép a képbe a zöld szemű szörnyeteg, és mindenáron fel akarjuk törni párunk telefonját, hogy megbizonyosodhassunk gyanúnkról. Nem feltétlenül ez a helyes megoldás a probléma kezelésére. Egy őszinte beszélgetés, még ha fájdalmas is, sokkal célravezetőbb, mint a felek titkolózása, mely hosszan húzódó, kellemetlen érzéseket táplál az emberben.

Igyekezzünk megtalálni az arany középutat és a közös hangot, hogy ne essünk a végletekbe. Végeredményben a mobiltelefon remek találmány, s mint minden ilyet, ezt is a lehető legjobb tudásunk szerint kell használnunk.

Kép: pixabay.com

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés