Színes

Most már online is elérhető: létrejött a Kárpát-medencei Kézműves Katalógus!

Liszkai Attila

Online elérhető Kárpát-medencei Kézműves Katalógust hozott létre a Hagyományok Háza, hogy összekösse a kiemelkedő tudású és nagy tapasztalatú kézműves alkotókat a kézműves hagyományok értékei iránt nyitott rendezvényszervezőkkel, a magyar népművészeten alapuló minőségi termékeket kedvelő vásárlókkal és a falusi műhelyek titkaira kíváncsi turistákkal –közölte a Hagyományok Háza szerdán az MTI-vel.

A keka.hagyomanyokhaza.hu oldalon bárki könnyen megtalálhatja az érdeklődéséhez illő szolgáltatást, legyen szó mesterségbemutatóról, workshopról vagy játszóházról, nyitott műhelyről, idegen nyelveket is beszélő, minőségi portékákat kínáló árusokról vagy a műhelyükbe tanítványokat vállaló mesterekről. A honlapon a szolgáltatásokon kívül helyszínre, névre, mesterségre is lehet keresni, de akár aszerint is megtalálható az alkotó, hogy melyik üzletben árusítja munkáit.

A fotókkal gazdagon díszített honlapon nemcsak az alkotókat és tevékenységeiket ismerhetik meg a látogatók, hanem az egyes mesterségekről és alapanyag-lelőhelyekről is találnak információkat.

A mestereket a Hagyományok Háza által felkért szakemberek meghatározott kritériumok alapján hívják meg a honlapra. Első körben a népművészet mesterei, a népi tárgyalkotó iparművészek és a Hagyományok Háza által az elmúlt 5 évben kiírt kézműves pályázatok nyertesei kerültek föl. Jelenleg három ország – Magyarország, Románia és Szerbia – 141 kézművese található meg a katalógusban, de az adatbázis folyamatosan bővül.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB