Trend & Dizájn

Mulass, mint egy rocksztár, öltözz úgy, mint egy úriember!

A Rat Pack eredetileg Humphrey Bogart filmcsillag köré szerveződött baráti társaság volt, ő vette szárnyai alá többek között Frank Sinatrát is, majd a színész halála után Sinatra saját csapatot verbuvált magának. Dean Martinnal 1958-ban a Some Came Running című filmben játszottak együtt, és először vele alakított ki jó barátságot, őt követte Sammy Davis Jr, majd Joey Bishop és Peter Lawford. Kezdetben a „The Clan” névvel illették őket – ám Sinatra szívből gyűlölte az elnevezést, mert szerinte rasszista felhangja volt -, aztán a „The Summit” nevet aggatták a csoportra, míg végül egy riporter hívta The Rat Pack-nek (Patkányfalkának) a társaságot – ez utóbbi rajtuk is maradt.

The Rat Pack

Rendkívül összetartók voltak, ha valamelyiküknek éppen fellépése volt Las Vegasban (ahol egyébként gyakran megfordultak, hogy szórakozzanak), akkor a csapat többi tagja is előadta a saját performanszát. A Rat Pack-nek számos hölgytagja is volt, olyan nagy nevekkel, mint Marilyn Monroe, Shirley MacLaine, Lauren Bacall és Judy Garland – ők alkották a Rat Pack Mascots-ot. A hölgyek mindig szépek, híresek, elegánsak és gazdagok voltak körülöttük. Érdekesség, hogy Peter Lawford John F. Kennedy húgát, Patricia Kennedy-t vette feleségül, a későbbi elnök pedig néhanapján együtt mulatott a csapattal, ilyenkor „Jack Pack”-nek szólították. Az első mozifilm, amiben az összes tag együtt szerepelt, az 1960-ban készült Ocean’s Eleven volt, melyben Frank Sinatra alakította Danny Ocean-t. Emellett mindösszesen 5 live albumot készítettek együtt.

A tagok gyakran megfordultak Las Vegasban.

Bármilyen alkalomról is volt szó, mindig jól szabott öltönyben jelentek meg. Ne feledjük: az igazi hollywoodi csillogás végnapjai voltak ezek, a hölgyek pedig rajongtak időtlen stílusukért. Ruháikat a Sunset Boulevard-on vásárolták, s bár egyszerűen öltözködtek, mindig volt rajtuk egy-egy karaktert adó darab – egy extrém öv vagy egy extravagánsabb lábbeli. Habár az outfitek nem jelentettek nagy ugrást a 20-as évekhez képest, az anyagválasztás új volt, modernebb: cápabőrt használtak, a szabászat merészebb lett, ami a keskenyebb hajtókákban mutatkozott meg, illetve a felhajtók is eltűntek a nadrágokról. A társaság leggyakrabban méretre készített egysoros öltönyöket viselt fehér inggel (ami dupla kézelős volt, így nem hiányozhatott róla a mandzsettagomb sem), hozzáillő keskeny selyem nyakkendővel. Sinatra híres volt Fedora kalapjairól, habár ezt a kiegészítőt „nem könnyű” viselni: elengedhetetlen hozzá ugyanis egy bizonyos tartás. Míg Sinatra inkább a fekete színt részesítette előnyben az öltönyök terén, addig Dean Martint gyakran lehetett látni ezüstszürkében vagy kékben. Előszeretettel választott mohairből készült ruhadarabokat, mert anyaguk fényes volt, így jól mutattak a színpadon, emellett kedvelte a velúrbőr cipőket hegyes orral, melyeknek feltétlenül feketének kellett lenniük. Amikor esti alkalmakkor szmokingot viseltek, a csokornyakkendőt gyakran kioldották – amolyan rosszfiúk módjára.

Frank Sinatra és Dean Martin. Becenevükön a “Pápa” és “Dino”.

Bár mindegyik tagnak megvolt a maga ízlésvilága, az üzenet közös volt: „Mulass úgy, mint egy rocksztár, öltözz úgy, mint egy úriember!”. Mindkettő igaz volt rájuk: a legenda szerint Frank Sinatra egyszer 300 Bloody Mary-t rendelt a szobaszerviztől egy Rat Pack party-ra; emellett rendszeresen kísért fel hotelszobájába hölgyeket, hogy „privát üzenetet váltsanak”. Ám a Martini iváson, dohányzáson és nőcsábászaton túl egyértelműen kijelenthető, hogy nem volt rajtuk kívül társaság az elmúlt évtizedekben, akik olyan magas szinten képviselték az eleganciát, mint a Rat Pack.

 

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés