HírExtra

Nagyon jó tanácsok a költöztetés három területén

Hoztunk Önnek tanácsokat a költöztetés három területéhez, melyeket érdemes figyelembe vennie, ha költözik, és segítséget vesz hozzá igénybe. Persze kezdhetnénk olyan tanácsokkal is, hogy ne hagyja magát átverni, de ez elég általános.

Ennél azért konkrétabb tippeket hoztunk, amik valóban hasznosak lesznek. Nézzük is, hogy mik ezek!

Ne hagyja magát átverni!

Nem, nem ez az első tanácsunk, de ez is éppoly fontos! Meg kell ugyanis válogatni, hogy kire bízza a költöztetést.

Mindenképp céggel szerződjön, akiknek van honlapjuk, akiknek vannak elérhető nyilvános és egyben valós adataik, amik leinformálhatóak. Legyen (elérhető) ügyfélszolgálatuk, ahol nem csak ködösítenek, hanem valóban segíteni akarnak. Legyen informatív a honlapjuk, ahol szintén a segítő szándék kerül előtérbe. Nem árt, ha van egy ÁSZF az oldalukon, mely szinte minden kérdésére választ ad. Ha ezek megvannak, máris biztosabb, hogy jó céggel szerződik a költöztetés feladatára.

A költöztetés első lépése: a csomagolás

Nagyon fontos, hogy az első lépés nem az, hogy a költöztető cég munkatársa megfogja a bútort. De még csak az sem, hogy megérkezik a teherautó. Már jóval ezelőtt elkezdődik az egész procedúra, méghozzá azzal, hogy Ön becsomagolja a szállítandó tárgyakat.

Érdemes több mindenre is figyelni ekkor. Egyrészt ne hagyja az utolsó pillanatra, mert mindig több időt vesz igénybe, mint amire számít az ember. És ha nem lesz rá elég ideje, akkor belefuthat egy-egy hanyag csomagolásba, ami kárt jelenthet Önnek. Ezt érdemes elkerülni!

Fontos az is, hogy a kisebb dolgokat (például a ruhákat) ne vékony kukászsákba gyömöszölje. Inkább dobozoljon, az nem szakad ki, biztonságban (és tisztaságban) lesznek a ruhái. Az evőeszközöknél nem is kérdés, hogy dobozt kell használni, ott viszont gondoskodjon arról, hogy ne ütődhessenek egymáshoz az edények. Arra még érdemes odafigyelnie, hogy a dobozok ne legyenek túlterhelve, valamint ne lógjon ki belőlük semmi, lehessen őket egymásra pakolni.

Létszám

Alapból egy jól kiképzett kétfős brigáddal szoktak dolgozni a költöztetők. Viszont vannak esetek, amikor érdemes több fővel számolni, több főt kérni. Ilyen például az, ha nincs lift, és legalább a második emeletről kell költöztetni. Ha a negyedikről kell lepakolni, vagy oda fel, akkor ajánlott a négyfős brigád is! Ekkor viszont akár láncban is tudják hordani a dolgokat, amivel sok időt is spórolhatnak Önnek. Nem érdemes tehát spórolni a brigád létszámán!

Parkolás a teherautóval

Mindent meg kell tenni azért, hogy minél közelebb lehessen parkolni a teherautóval. Minél távolabbra kell elhordani ugyanis a bútorokat és egyéb tárgyakat, annál több időbe és energiába fog kerülni a művelet. Ez pedig jelentősen meg tudja növelni a költöztetés költségét.

Ha szűkös a hely a bejárat környékén, akkor érdemes előre foglalni a teherautó helyét. Ezt meg lehet tenni már előző nap autóval vagy akár kukákkal is.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB