Család

Naptárral a bűnmegelőzésért

Avatar

Megérkezett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának új, 2021-es naptára, mely egyre köztudottabb és kedvelt a megyeiek körében.

A bűnmegelőzés a rendőrség legfontosabb célkitűzései között található, hiszen a figyelemfelhívás, a bűncselekmények elkövetésének megakadályozása és a lehetséges áldozatok védelme biztonságunk kiemelt pilléreit jelentik.

Éppen ezért fordítanak különböző prevenciós programokon nagy figyelmet a fiatalokra. Hiszen az óvodai és iskolai évek alatt növekvő önállósággal és folyamatosan alakuló felelősségtudattal rendelkező gyerekeket sokféle hatás éri.

Ovizsaru program – Fotó: bulisbiztonsag.hu

Hogy mindezt optimálisan dolgozhassák fel és tisztában legyenek a körülöttük lévő világ veszélyeivel és lehetőségeivel, elég időt és alkalmat kell számukra biztosítani.

Nem lehet elég korán kezdeni – Fotó: bulisbiztonsag.hu

Az évről évre kiadott prevenciós kalendáriumok ebben is segítenek. Az idei évtervezőben hangsúlyozott szerepet kap a 112-es segélyhívó népszerűsítése, valamint a kisebbek által igen kedvelt SOS Kampány. Mindezek mellett a környezetvédelem és a környezettudatos nevelés is előtérbe kerül a naptárban.

2021 különlegességét pedig egy óvódásoknak szánt kiadvány, Panna és Barna Biztonságbolygója adja meg, melyet jelentkezés alapján, igény szerint, eljuttatnak majd a megyei óvodáknak, de később elérhető lesz a www.bulisbiztonsag.hu oldalon is. Ez a weboldal egyébként sok hasznos információt tartogat szülőknek, pedagógusoknak és gyerekeknek egyaránt. Érdemes belenézni.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: szegedma.hu

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB