Néhány tipp, hogy a nagy nap öröm legyen, ne pedig feszültség | Pannonmagazin
HírExtra

Néhány tipp, hogy a nagy nap öröm legyen, ne pedig feszültség

Az esküvő maga a legtöbb pár számára egy gyönyörű és örömteli esemény, ettől függetlenül rengeteg stresszt, feszültséget és konfliktust hordoz magában. Ezt jellemzően inkább a menyasszonyok érzik meg, hiszen talán nem véletlen, hogy az ő kezükben összpontosul az irányítás, tehát a terhek nagy részét is ők viselik.

De vajon mit tehetnek azért, hogy minél kevesebb kellemetlenség érje őket az esküvőszervezés kapcsán?

Amit egyedül el tudsz intézni

Az esküvőszervezés során több részre osztódnak a feladatok, hiszen akadnak köztük olyanok, amiket egyedül el tudsz végezni, míg egy részéhez profi és hatékony segítséget kell igénybe venned.

Első lépésként azokkal kezdd, amikhez egyedül elég vagy. Ilyenek például a legfőbb gyakorlati teendők, mint a helyszín lefoglalása, az időpontok egyeztetése, a szertartás megtervezése és a zenék kiválasztása. A lakodalommal kapcsolatban pedig a menü megtervezése, az ültetés, valamint a programok színessé tétele.

Ide tartozik még a menyasszonyi ruha kiválasztása, valamint az, hogy megtaláljátok álmaitok karikagyűrűjét. Ez nem egy gyorsan elvégzendő feladat, hanem igenis időt és energiát kell rászánni, mivel egy életen át fogjátok viselni. Javasoljuk, hogy nézzetek körül a karikagyuru.hu kínálatában, ahol szebbnél szebb darabok várnak titeket.

Készülj fel a váratlan eseményekre, azaz egy kis táskában tarts magadnál a legfontosabb kellékekből egy pót verziót. Ilyenek például: tartalék hajgumi, hajcsat, tisztasági törlő, tisztasági betét, fájdalomcsillapító és sebtapasz. Néha tű-cérna sem árt, de azért mégsem mászkálhatsz egy teljes varródobozzal.

Vannak bőven olyan feladatok, amikhez szolgáltató vagy szakember segítségét kell kérned

Rengeteget segíthet a szervezésben egy jól felkészült esküvőszervező, aki teljes mértékben tisztában van azzal, hogy milyen elvárásokhoz milyen szolgáltatók vagy épp dekorációs elemek kellenek. Nagyon jó választás, ha megbíztok valakit, mivel ebben az esetben nektek csak a kiválasztással és szervezés kellemesebb részével kell foglalkoznotok.

Maga a szertartás lebonyolításában nyújthat segítséget egy ceremóniamester vagy egy vőfély jelenléte. Nagy rutinjával az ő hátán megy el az esküvő, lehetőség szerint a legjobb irányba. Az sem egy utolsó szempont, hogy valaki kompletten kézben tartja a rendezvény menetét, és képes intézkedni akkor is, ha valami balul sülne el. Persze az is lehetséges, hogy nincs keretetek, vagy éppen nem szeretnétek egy idegen “műsorvezetését”, és ilyenkor felkérhettek akár egy rokont is erre a nemes feladatra. Ez akár abban is kimerülhet, hogy ő vigyáz a szolgáltatók telefonszámaira, hogy ha bármi történik, akkor tudjatok intézkedni

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB