Életmód

Nem kell, hogy mulandó legyen – Sztárok bombaformában 50 körül és 80 felett

Korunk előrehaladtával egyre sűrűbben gondolunk arra – főleg mi, nők -, hogy a szépség mulandó. Van, akiben negyvenéves kora körül kezd tudatosulni az idő múlása, de szép számmal akadnak olyanok is, akik már a húszas éveik elején azon stresszelnek, hogy nehogy felfedezzenek egy kósza szarkalábat a szemük sarkában.

A külsejükért aggódó tettre kész hölgyek számára azonban van egy jó hírünk: szépségügyben a mulandóság nem feltétlenül törvényszerű. Való igaz, hogy a valódi szépség belülről fakad, ez azonban nem zárja ki azt, hogy 50 vagy akár 80 felett is megőrizzük ragyogó külsőnket. Ehhez persze először el kell érnünk azt, hogy ragyogó külsőnk legyen. A következőkben három külföldi híresség szépségtitkai között mazsolázunk, melyeket ha alkalmazunk is, a siker – azaz a hosszan tartó szépség – garantált.

Halle Berry idén augusztusban tölti be az 52. életévét. Hihetetlen, ugye? A színésznő ragyogó szépségét egészséges étkezési szokásainak és a jógának köszönheti. Cukorbetegsége miatt cukortartalmú ételeket egyáltalán nem fogyaszt – szerinte ugyanis a cukor nemcsak a test belső szerveire, de a bőrre is rendkívül káros hatással bír. A modellként és szépségkirálynőként is ismert Halle vörös húsokat egyáltalán nem, halat, zöldséget és gyümölcsöt azonban annál többet fogyaszt. A rendszeresen végzett jógagyakorlatok szintén nagyban hozzájárulnak fiatalos külsejének megőrzéséhez. Arcbőre szépségét úgy óvja, hogy csak akkor sminkel, amikor az feltétlenül szükséges.

A 49. életévéhez közeledő Jennifer Lopez külsejét szemlélve hitetlenül csóváljuk a fejünket, majd mindenféle drága beavatkozással magyarázzuk az énekesnő bombaformáját. A jó hír az, hogy J. Lo csupa olyan praktikával őrzi szépségét, amely bármely “földi halandó” számára könnyedén elérhető. Lássuk, melyek ezek. Jennifer legfőbb fegyvere az öregedés ellen az elegendő mennyiségű éjszakai alvás; napi nyolc óra a minimum, ezt igyekszik is betartani. Úgy véli, hogy a cigaretta és a koffein nemcsak károsítja, de egyenesen tönkre is teszi az arcbőrt, ezért sosem dohányzott, nem kávézik és alkoholt sem iszik. Arcbőrét fényvédős hidratálókrémmel ápolja; bőrének simaságát és rugalmasságát avokádóolajos, rózsaszirmos és csipkebogyó-kivonatos hidratáló rendszeres használatával éri el. A napi egyórás edzés (30 perc kardió, 30 perc súlyzós erősítés) sosem maradhat ki az órarendjéből; formás alakját – az edzések mellett – szenvedélyének, a táncnak köszönheti. Rengeteg folyadékot fogyaszt, és kizárólag bioételeket eszik, mindazonáltal a szigorú diétákat egyáltalán nem tartja célravezetőnek; úgy véli, hogy mindenből lehet enni – mértékkel.

Kép forrása: someonehadtowriteaboutit.com

Ki más is lehetne szépségügyben példakép a szépkorúak korosztályából, mint Ernestine Sheperd, aki 82 évesen nemcsak elképesztően néz ki, de ő birtokolja a világ legidősebb testépítője címet is. Az asszony, aki 56 évesen vett részt élete első aerobikóráján, ma már simán lefutja a maratont. A napot futással kezdi, majd meditálás után irány az edzőterem, ahol személyi edzőként dolgozik. Étrendjének fő összetevői a csirkehús, a barna rizs, a főtt tojásfehérje és a zöldségek.

Kép forrása: youtube.com

Összegezve az olvasottakat, egyértelműen kijelenthetjük, hogy a szépség igenis elérhető és megőrizhető mindenféle drága beavatkozás nélkül is egyszerűen azzal, hogy átalakítjuk életmódunkat és életszemléletünket. Rendkívül fontos az egészséges étkezés, a bőséges folyadékfogyasztás, a rendszeres testmozgás, az elegendő alvás és a megfelelő bőrápolás. A szépségért meg kell szenvedni – tartja a mondás, ennek tükrében meg kell vizsgálnunk, hogy mi a fontosabb, szépségünk (és egészségünk) megőrzése, vagy a cigarettázás/kávézás/alkoholfogyasztás.
És még egy lényeges gondolat a végére: a stresszt ugyan nem tudjuk teljesen kizárni az életünkből, de törekedjünk rá, hogy csökkentsük a mértékét. Ha ez nem megy, akkor minél többször végezzünk stresszoldó gyakorlatokat, mint például a relaxáció, a meditáció vagy egy hosszú séta a természetben.

A felsorolt szépségtippek betartásával korunk előrehaladtával sem lesz szükség drága kezelésekre vagy szépészeti beavatkozásokra ahhoz, hogy idősebb korunkra is vonzó külsővel büszkélkedhessünk.

Kiemelt kép: wikimedia.org

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés