EzoTér

Nem tudod rendesen kipihenni magad? Ezt a három dolgot száműzd a hálószobádból!

Ahogyan az ember folyamatosan beavatkozik, s hatással van környezetére, úgy a környezet is befolyással bír az emberre, jelentős mértékben meghatározva közérzetünket, energiaszintünket, sőt akár egymás közötti kapcsolatainkat is. Ennek ismeretében a kínai feng shui hagyománya már évezredek óta segítségül szolgál számunkra a harmonikus otthon megteremtésében. Vizsgáljuk meg, melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes száműznünk a hálószobánkból, hogy minél kiegyensúlyozottabb, pihentetőbb környezetet teremthessünk ebben a térben.

TV és más elektronikai berendezések

A feng shui alapján a hálószoba egy tipikusan Yin energiával rendelkező helyiség, legalábbis ideális esetben. Ez annyit tesz, hogy a napi aktivitást ösztönző környezet helyett, passzivitásra, visszavonulásra alkalmas helyet érdemes faragnunk belőle, hiszen csak így biztosítható a megfelelő feltöltődés, kikapcsolódás.
A televízió, számítógép vagy bármilyen egyéb elektronikai berendezés a stressz és a munka érzetét indukálja, amelynek nincs helye a hálószobánkban. Képernyője zajt és fényt bocsát ki, amelytől a piros fény miatt még kikapcsolt állapotában sem szabadulhatunk meg teljesen, s ez zavarhatja az alvást.

Családi fotók

Bármilyen furcsán is hangzik, a gyermekek és rokonok fotói a hálószobában kifejezetten negatív hatással bírnak a feng shui hagyománya szerint. Természetesen családi fotóinknak is van helye otthonunkban, ám a hozzájuk köthető esetleges kötelezettségek vagy előforduló negatív érzelmeink megzavarhatják hálószobánk nyugodt, meghitt hangulatát. Sokakban aggodalmat, szorongást kelthet, ha úgy érzik, hogy még itt is kénytelenek másokra irányítani a figyelmüket. Ne felejtsük el, hogy ebben a térben elsősorban önmagunkra kell fókuszálnunk, így ha csak tehetjük, ne a hálószobában alakítsuk ki a “családi sarkot”.

Számoljuk fel a rendetlenséget

A rendetlenség szintén csökkenti a pihentető alvásra való esélyeinket, s általánosságban is gátolja életünk zavartalan folyását. A rend megőrzése, fenntartása azonban nemcsak a szemnek látható területeken elengedhetetlen, hanem takarásban is, így például a szekrényekben vagy az ágy alatt. Nem érdemes az ágyban vagy az alatt bármit is tárolnunk, mert nagyon elnehezíti a teret. Ugyanebben a szellemben tartsuk szekrényeinket is rendezetten, és nem árt időről időre kiszelektálnunk az olyan ruhákat, tárgyakat, amelyeket nem használunk. Így elkerülhető a felesleges felhalmozás.

Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés