Németh Krisztián a futballpálya után a levegőt is meghódította | Pannonmagazin
Turizmus

Németh Krisztián a futballpálya után a levegőt is meghódította

Németh Krisztián a levegőben Fotó: Somay Márk

Németh Krisztián a levegőben
Fotó: Somay Márk

Németh Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott csatára a Red Bull Air Race budapesti versenyhétvégéjén első kézből tapasztalhatta meg, milyen is az, amikor az ember 300 km/órás sebességgel, fejjel lefelé száguld a levegőben.

Németh Krisztián és Antanas Marciukaitis felszállás előtt Fotó: Somay Márk

Németh Krisztián és Antanas Marciukaitis felszállás előtt
Fotó: Somay Márk

Ezen a hétvégén minden a látványos légi bemutatókról, az adrenalinról és a Red Bull Air Race világbajnoki futamáról szól Budapest belvárosában. A mai nap még a készülődés jegyében telt; a pilóták a szabadedzésen tesztelték gépeiket és a Duna felett kialakított versenypályát, miközben a budaörsi repülőtéren Németh Krisztián, futball válogatottunk kiválósága szíjazhatta be magát a versenysorozat junior pilótája, Antanas Marciukaitis mellé.

Nemeth_Krisztian_fotokredit_Somay_Mark_3-1-pohár-vizzel

Németh Krisztián az extrém kihívás előtt
Fotó: Somay Márk 

Krisztián felszállás előtt még nem tűnt teljesen felszabadultnak, tartott egy kicsit az extrém kihívástól: „Korábban ültem már sétarepülőn, de a mai repülés össze sem hasonlítható azzal. Ez egy teljesen másfajta adrenalin löket volt, mint a meccsek előtt, ahol már megtanultam kezelni az izgalmat” – nyilatkozta a válogatott labdarúgó.

Nemeth_Krisztian_fotokredit_Somay_Mark_4-felszállás-előtti-mosoly

Németh Krisztián felszállásra készül Fotó: Somay Márk

Németh Krisztián felszállásra készül
Fotó: Somay Márk

Landolás után azonban széles mosollyal tartott élménybeszámolót, arról, hogy viselte az éles fordulatokat és dugóhúzókat a levegőben: „Amikor beültem és beszíjaztak, bevallom bezártságérzés fogott el és átvillant az agyamon, hogy azonnal ki akarok szállni, de amikor beindult a repülőgép motorja, majd a magasba emelkedtünk, teljesen ellazultam és csak a repülésre tudtam figyelni. Onnantól kezdve parádés volt!” – mesélte Németh, aki a hétvégén a Duna partjáról követi majd a 70. Red Bull Air Race futam eseményeit.

 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB