EgészségÉletmód

Nőkről, Férfiaknak – Köszönöm, hogy leülsz!

Azt hiszem, hogy szinte sosem köszönöm meg Neked, pedig igazán nagyra értékelem, hogy kérésemet szem előtt tartva, ülve végzed “folyó ügyeid”. Ettől azt érzem, hogy igazán tisztelsz.

Ne nevess ki! Tudod, milyen elképesztően nehéz manapság megértetni a felnőtt férfiakkal, hogy ez a tevékenység nem minősül kasztrálásnak? Gondolom, még visszacseng a fülükben az óvónéni szidása:

“Mi vagy te, kislány? A férfiak állva végzik a dolgukat!”

Na, meg hát erre neveli őket a társadalom. Néha én is örülnék, ha könnyebb lenne a természetben megoldani a problémát, ám azt nem preferálom, ha csak úgy akárhol megállsz, hogy könnyíts magadon. Ez nem illendő velem szemben, pláne nem szolidáris viselkedés.

Képzeld, még kutatásokat is végeztek ebben a témakörben, és úgy néz ki, hogy 2007 óta egyre több férfi ül le vizelés közben, ami higiéniai szempontból remek hír nekünk, lányoknak, de a ti egészségeteknek is. A vizsgálatok ugyanis azt mutatták ki, hogy a medence-, gerinc- és alsó hasizmok – melyek, ha állva végzed a dolgod,  megakadályozzák a vizelet maximális távozását – ülő helyzetben ellazulnak, így teljesen kiürül a hólyag. Mindez pedig hozzájárul a jobb közérzethez, és a prosztataproblémák kialakulásának megelőzéséhez.

Láthatod tehát, hogy amikor arra kérlek, ülve végezd a dolgod, azt nem azért teszem, hogy kevesebbet kelljen takarítanom, hanem azért, hogy óvjam az egészséged. Na jó, azért is… Arra azonban megkérlek, hogy ne nyomkodd túl sokáig a telefonod a dolgod végzése közben. Mert az sem egészséges…

Képekek forrása: www.unsplash.com

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés